StoryEditor

Iz mora spašavani nakon vožnje pedalinom, za jednim kupačem se traga

Piše D  /  30.07.2021., 03:46h

U makarskom akvatoriju poduzeta je potražno-spasilačka akcija za dvije nestale osobe koje su pedalinom oko 1,30 sati u noći isplovile s jedne od makarskih gradskih plaža. Službenici tamošnje Lučke kapetanije pronašli su ih nešto prije 3 sata u moru na 0,8 nautičkih milja od Makarske i prekrcali ih neozlijeđene na spasilačko plovilo, a pedalinu su oteglili do makarske luke, kamo su sigurno pristali u 4,15 sati, prenosi Fena.

Akcija prema nestalima na pedalinama poduzeta je i na porečkom području, gdje je na pedalini oko 3,40 sati u noći isplovilo četvero Slovenaca, koji su se nakon prevrtanja tog plovila svi našli u moru. S obzirom da dvoje od njih nije isplivalo na obalu, poslani su pozivi za pomoć, pa su akciju spašavanja jutros u 5,50 sati uspješno okončali službenici Lučke ispostave Poreč.

Noćas oko 1 sat pokrenuta je potražno-spasilačka akcija prema nestaloj osobi u moru u Istri, koja još traje. Nestali hrvatski državljanin M. B. (57) zadnji put je viđen u nedjelju oko 18,30 sati dok je plivao iz Zambratije kod Umaga prema Savudriji i od kada mu se gubi svaki trag.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:07