StoryEditor

Ivanić: Osuđujemo ratnu retoriku, od priznanja Kosova nema ništa

Piše D  /  15.11.2017., 03:11h

Odgođena je sjednica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH nakon što su zastupnici SZP -a obavjestili Kolegij doma da neće prisustvovati sjednici zbog konzultacija sa srpskim članom Predsjedništva Mladenom Ivanićem u Banjaluci.

Nakon sastanka i obavljenih konzultacija, Mladen Ivanić se obratio medijima i objasnio zašto je organizirao konzultacije.

"Zbog novonastale situacije odlučio sam pozvati na konzultacije predstavnike u Predstavničkom domu i ministre iz reda Saveza za promjene da se konzultiramo o aktualnim prilikama u kojima se našla BiH. Mi smo suglasni oko nekoliko stvari", kazao je Ivanić i naveo dva ključna zaključka sastanka.

- Dok je Savez za promjene u institucijama BiH, priznanja Kosova neće niti može biti biti i imamo sve instrumente da to zaustavimo. Neki ljudi mogu imati svoje želje, ali mi garantiramo da se to neće dogoditi, i za nas je ta tema završena. Htio bih građanima Republike Srpske i Srbije reći: BiH neće priznati Kosovo, niti ima minimalne šanse", rekao je Ivanić i nastavio:

- Retorika u kojoj se prijeti ratom je stvar koja nas vraća na ‘90. godine i mi to osuđujemo, mi inzistiramo na tome da je interes u BiH mir i stabilnost, prošlo je vrijeme ratnih sukoba. BiH tone u jednu krizu i ona je uvjetovna lošim odnosima unutar FBiH i bilo kakvo ulaženje u te sukobe bi samo značilo preuzimanje odgovornosti bez ikakvog razloga", istaknuo je Ivanić. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:20