StoryEditor

Ivanić: Izetbegović može samo predstavljati sebe, ne cijelu BiH

Piše D  /  21.02.2018., 09:02h

Član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda je kazao kako smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećeg entiteta.

"Mislim da je ta priča o trećem entitetu malo isforsirana i to se moglo testirati na Izbornom zakonu. Preko Izbornog zakona se to moglo riješiti bez posljedica za Federaciju BiH.

Ja osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima RS. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje.

Došlo bi do drugačije organizacije BiH. Ne isključujem i tu mogućnost, uz uvjet da pozicija RS ne bude dirana", rekao je Ivanić.

Govoreći o trilateralama između BiH, Hrvatske i Srbije, ali i trilaterala ovih zemalja s Republikom Turskom, Ivanić je kazao da je on osobno predlagao trilaterale i da se radi o najkorisnijim stvarima.

Ivanić ističe da BiH mogu predstavljati samo sva tri člana Predsjedništva BiH ili jedan, ako se oko toga zajednički dogovore.

Komentirajući nedavni sastanak u Istanbulu Recepa Tayyipa Erdogana, Aleksandra Vučića i Bakira Izetbegovića, Ivanić je kazao:

"Bakir Izetbegović je u Istanbulu predstavljao sebe, a ne BiH. Imao je sastanak kao privatna osoba i nemam ništa protiv toga. Nije preuzeo niti jednu stvar u ime BiH.

RS će odlučivati kuda će praviti autoput, kao i FBiH. Ako je Izetbegović osigurao da dobijemo sredstva, svaka čast. Ali oni će opet graditi tamo gdje im kažu entiteti. Zato je besmisleno pričati o trasama jer će entiteti donijeti odluke. Turski investitori su dobrodošli", kazao je Ivanić i dodao da je osobno dao doprinos dobrim odnosima BiH i Turske u razgovorima s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je kazao da BiH odgovaraju dobri odnosi u regiji i da dobre relacije trebamo imati i s Hrvatskom i sa Srbijom, ali i Turskom.

"A da mi budemo izolirano carstvo sreće i mira, nije realno", mišljenja je Ivanić, navodi N1.

I.C. / Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:26