StoryEditor

Italija jača sigurnosne mjere nakon napada u Španjolskoj

Piše D  /  19.08.2017., 09:08h

Nakon jučerašnjih terorističkih napada u Španjolskoj, podignut je stupanj sigurnosti u blizini turističkih lokacija i gradskih znamenitosti u talijanskim gradovima, izvijestilo je talijansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ministar unutarnjih poslova Marco Minniti sazvao je sastanak s pripadnicima tajne službe i policije s obzirom na to da je Italija jedina veća europska zemlja koja je dosad bila pošteđena terorističkih napada. 

Pristup turista rimskim gradskim znamenitostima poput Bazilike svetog Petra, Koloseja i trgovačke ulice del Corso već štite oklopna vozila da bi se smanjio potencijalni rizik od napada. 

Minniti je izjavio da zasad nema naznaka neposredne prijetnje od terorizma u Italiji te je odobrio vladin prijedlog kojim se dopušta deportacija iz Italije osoba za koje se sumnja da su potencijalni islamisti. Otkad je vladin prijedlog usvojen u siječnju 2015. iz zemlje je u ishodišne zemlje vraćeno 199 sumnjivih osoba, podsjetio je ministar. 

U međuvremenu je francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb na Twitteru napisao da Francuska u suradnji sa španjolskom policijom jača kontrole na granicama između dviju zemalja. 

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 09:52