StoryEditor

Indija u šoku nakon silovanja i ubojstva šestogodišnje djevojčice

Piše D  /  11.12.2017., 03:12h

Policija u Indiji ispituje nekoliko osoba u vezi s brutalnim silovanjem i ubojstvom šestogodišnje djevojčice u sjevernoj državi Haryana. Tijelo nesretne djevojčice pronađeno je nedaleko od kuće odakle je oteta 8. prosinca ove godine. Unakaženo tijelo i stravičan zločin šokirali su cijelu zemlju izazivajući bijes. Majka djevojčice je rekla da traži pravdu, prenosi Fena.

- Policija još uvijek nije nikoga uhitila - rekla je BBC-ju. Privedena su trojica očevih rođaka, ali nitko nije osumnjičen. Zbog pritiska javnosti vlada je formirala specijalni istražni tim. Lokalno stanovništvo je izašlo na prosvjede. Obitelj žrtve traži da istragu preuzmu državni istražni organi, jer ne vjeruju lokalnoj policiji.

Djevojčica je oteta iz kuće tijekom noći, a policija sumnja da napadač živi u okolici. Obitelj i mještani su postavili ultimatum policiji tražeći brzu reakciju ili će „prosvjedi eskalirati“. Česta silovanja i seksualna zlostavljanja u Indiji su razlog što građani sve češće traže strože kazne uključujući i smrtnu kaznu za silovatelje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:33