StoryEditor

Hrvatski rukometaši s Islandom po novu pobjedu na EP-u

Piše D  /  14.01.2018., 11:01h

U 2. kolu skupine A izabranike Line Červara večeras u 20.30 čeka Island koji je u prvom dvoboju iznenadio Švedsku (26:24).

Nažalost, nakon sjajne predstave protiv Srbije u rasprodanoj Spaladium Areni, Hrvatska je ostala bez kapetana Domagoja Duvnjaka, koji će zbog ozljede sigurno propustiti utakmice protiv Islanda te Švedske (16. siječnja) u posljednjem kolu skupine A, a upitan je i njegov nastup do kraja prvenstva.

Umjesto Duvnjaka izbornik Červar u reprezentaciju je pozvao Denisa Buntića.  

Idemo dalje, imamo ambicije da ostvarimo naše planove na svakoj utakmici, rekao je Červar te pozvao navijače u Splitu da podrže reprezentaciju: Još jednom zahvaljujem splitskoj publici i pozivam navijače da dođu i na utakmicu protiv Islanda, da budu naš osmi igrač. U ovim trenucima njihova pomoć nam je zaista najpotrebnija.

Islanđani su, baš poput Hrvatske, na sjajan način otvorili europsku smotru svladavši Šveđane u dvoboju u kojemu su imali i deset golova prednosti. Na kraju su slavili s +2 na krilima prvog strijelca Olafura Andresa Gudmundssona (sedam pogodaka), ali i sjajnog vratara Bjorgvina Palla Gustavssona.

Island je iznenadio Šveđane koji su bili favoriti i malo poremetio našu skupinu. Vrlo su snažni sa sjajnim vođom Palmarssonom, brzi su i brzo završavaju napade. U napadu moramo biti krajnje strpljivi, ne ulaziti u loše opcije šuta kako ne bismo razbranili  njihova golmana Gustavssona koji je uništio Šveđane, rekao je hrvatski reprezentativac Željko Musa.

Na Islanđane i njihovu brzu igru upozorava i Manuel Štrlek: Morat ćemo jako usporiti igru, jer oni znaju završavati napade za desetak sekundi i zabijati jako puno golova iz kontre i polukontre. 

Prije dvoboja Hrvatske i Islanda, u skupini A od 18.15 sastaju se Srbija i Švedska. Danas su na rasporedu i dvoboji 2. kola u skupini B u Poreču. Od 18.15 igraju Austrija i Francuska, a od 20.30 Norveška i Bjelorusija. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:12