StoryEditor

HRVATSKA U Čepinu poginula dva radnika, tri u bolnici, otrovao ih plin iz šahta

Piše D  /  19.06.2018., 02:06h

Nesreća se dogodila u Čepinu, a stradali su radnici lokalnih komunalnih službi. Poginuli su jedan djelatnik osječke tvrtke Vodovod i jedan djelatnik čepinske komunalne tvrtke Urednost, a još trojica radnika (jedan iz Urednosti i dvojica iz Vodovoda) su ozlijeđena i nalaze se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

"Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja o tome ćemo obavijestiti javnost", rekao je Premec.

Vjerojatno se otrovali plinom

Prema prvim informacijama s mjesta događaja jedan se radnik spustio u kanalizacijski šaht gdje mu je pozlilo, onda se spustio i drugi pa je i njemu pozlilo. Oba su umrla, vjerojatno od trovanja plinom.

Tada su im drugi krenuli u pomoć, i njima je pozlilo, ali su spašeni. Vatrogasci su izvlačili radnike iz kanalizacijskog šahta.

Na terenu se nalaze hitna pomoć, vatrogasci i policija, koja provodi očevid.

Kako neslužbeno doznajemo jedan od poginulih radnika rođen je 1976. godine. Također, doznajemo kako je jedan od ozlijeđenih u dobrom zdravstvenom stanju, dok za druga dva radnika policija još nema informacija.

Do tragedije je došlo oko 11 sati kod križanja Kalničke ulice i Ulice Papuka.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:08