StoryEditor

Hrvatska i BiH imaju zajednički interes razvijati sigurnost i stabilnost

Piše D  /  30.07.2021., 03:50h

Predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje dogovorili su suradnju u oblasti  sigurnosti.

Sastanak o tomu održan je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u Zagrebu gdje je ravnatelj Dragan Lozančić sa suradnicima s bh. izaslanstvom, kojeg je predvodio zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić razgovarao o unaprjeđivanju odnosa u oblasti sigurnosti, prenosi Fena.

Kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva sigurnosti BiH, Hrvatska i BiH imaju zajednički interes razvijati sigurnost i stabilnost.

Iako je trenutna suradnja dviju država ocijenjena zadovoljavajućom, postoji, kako se navodi, još puno toga što može unaprijediti naše odnose i poboljšati kvalitetu života i sigurnost građana.

- Institucijama RH dugujemo posebnu zahvalnost jer su uvijek bezrezervno pružale potporu u gašenju požara, a svakako da ne smijemo zaboraviti ni 2014. godinu kad su naši susjedi prvi pružili veliku pomoć. I dalje očekujemo podršku i intenzivniju suradnju kroz različite projekte koje nudi EU, a svakako da postoji interes s obje strane granice da se kroz dodatne edukacije usavrše postojeća znanja. Stjecanje znanja je važno jer samo tako možemo biti spremni na nove izazove - istakao je Krešić.

Na sastanku je ocijenjeno da su zaštita od požara, obrana od poplava, razmjena stručnjaka i komunikacija u kriznim situacijama neke od brojnih zajedničkih tema, a njihovo učinkovito i brzo rješavanje pridonijet će stabilnosti obiju država, ali i šire regije.

Jedan od prvih koraka ka tome cilju bit će partnerstvo u projektima financiranim iz fondova Europske unije.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 16:43