StoryEditor

Hrvati, hvala na gostoprimstvu, valjda ćemo i mi vas lijepo ugostiti

Piše D  /  16.01.2018., 01:01h

– Sve je izvrsno, doček, smještaj, dvorana... Iznimno smo zadovoljni svime što smo doživjeli. Razgovarali smo s igračima i oni su također zadovoljni publikom i navijanjem. Jedino što je rezultat naše reprezentacije mogao biti malo bolji – kaže novinarka Jelena Medić iz Blica. 

Hrvatska u Splitu ima sjajnu podršku publike, a srbijanski navijači nisu doputovali. – Publika je bila super, nikakvih incidenata nije bilo. Ljudi u gradu su susretljivi i pomagali su nam u svemu što je trebalo, kao i volonteri u dvorani.

Kažem, sve je na razini i vrlo smo zadovoljni. Jelena Medić kao novinarka nije pratila Euro 2012. u Srbiji, no naglašava: – Nadam se da ćemo na nekom idućem natjecanju i mi vas lijepo ugostiti te vam uzvratiti za gostoprimstvo.

Hrvatski navijači u prvom su susretu zviždali na "Bože pravde", ali dosta ih je prestalo nakon što ih je Domagoj Duvnjak pozvao da budu dostojanstveni. – Zviždanje himni dio je folklora. Osim toga, nisu se čuli nikakvi ružni povici ni vrijeđanja. Hrvatski navijači tu su položili ispit. Shvatili su da se momčad bodri tako što se navija za nju, a ne vrijeđaju Srbi – rekla je Medić te zaključila:

– Naši rukometaši najmanje su krivi za ono što se dogodilo. Te stvari trebamo ostaviti po strani i okrenuti se budućnosti – zaključila je sugovornica.

Srbija još uvijek može proći u iduću fazu Eura. Danas igra protiv Islanda i mora slaviti s barem četiri gola razlike. U protivnom se oprašta od natjecanja.

Dnevnik.ba 

 

25. travanj 2024 10:55