StoryEditor

HFC Zrinjski nakon ljeta pokreće Futsal akademiju

Piše Toni Raspudić  /  21.04.2018., 03:04h

- To je zapravo prva faza ovog projekta. Nekada odlični igrači, koje je u njihovo vrijeme gledala cijela regija, pomoći će nam u budućnosti kao treneri. Siguran sam kako će mlađi naraštaji imati što od njih naučiti, tim više što su Vladisavljević, Buhovac, Đurasović i Mišić odmah prihvatili našu ideju i odlučili se uključiti u ovaj projekt. Nakon što njih četvorica završe i zadnji ciklus obuke, krećemo s kampanjom vezanom uz Akademiju.

Cilj nam je što više mladih ljudi uključiti u ovaj projekt te s vremenom iz tog pogona selektirati igrače za našu prvu momčad - kazao nam je predsjednik HFC Zrinjski Marko Zovko.

U Mostaru je mali nogomet uvijek imao veliku tradiciju, publiku i brojne igrače. U novije vrijeme, otkako i u našim krajevima mali nogomet vide kao futsal, sve je jasnije kako to više nije sport u koji su se prvenstveno uključivali igrači koji nisu uspjeli u velikom nogometu. To je sport koji će za veće uspjehe zahtijevati bolju strukturu.

- Svjesni smo činjenice kako se futsal treba gledati kao nešto sasvim drugo, ne samo kao verziju nogometa na manjim dimenzijama. U inozemstvu je to već etabliran sport sa svojom infrastrukturom. Samim tim nam je potreban i stručni kadar, ne čemu kao klub radimo. Kada počnemo uključivati mlade igrače u školu futsala, trebali bismo nakon nekog vremena dobivati tehnički i taktički obučene futsal igrače - dodao je Zovko.

U realizaciju projekta ući će se sredinom rujna. Inače, HFC Zrinjski večeras igra jedan od derbija kola, na gostovanju kod MNK Centar. Spomenuti se susret igra večeras u Sarajevu (18 sati).

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:43