StoryEditor

Hercegovačko ulje od smilja na tržištu druge najveće države svijeta

Piše D  /  03.08.2017., 11:08h

Iskazano zadovoljstvo

Hercegovačko eterično ulje od smilja koristit će se i za aromaterapiju u Kanadi. Potpisivanju ugovora prisustvovali su osnivač i vlasnik Canada Energy grupe Johnny Cowan, zatim Tod Mason te kanadski poduzetnik s ovih prostora Ivan Knezović, dok su s bh. strane ugovor potpisali Ante Dujmović uime Park Sunca te Dinko Dujmović, predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja. Dujmović je za Večernji list, nakon potpisivanja ugovora, iskazao zadovoljstvo.

Analiza i kvaliteta

– Ovo je još jedan korak ka kvalitetnijem plasmanu naših proizvoda na sjevernoameričko tržište. Kao što smo najavljivali kroz Grupaciju proizvođača i prerađivača smilja, mi smo izvršili uslugu destiliranja po principu plaćanja postotka u ulju, gdje se proizvođači nisu izlagali nikakvim financijskim ulaganjima. Sve smo odradili. Iza toga slijedi otkup predmetnoga ulja. Njegova cijena će ovisiti od kemijske analize i kvalitete. Taj proces kreće ovih dana – kazao je u izjavi za Večernji list Dujmović, prenosi Posusje.net.

On je cijelo vrijeme isticao kako je kvaliteta esencijalnog ulja od smilja presudan čimbenik u prodaji. – Kvalitetno smo se opremili s najsuvremenijim uređajima u smislu kontrole kvalitete i promptno ćemo reagirati da ne čekamo analize ni u Beogradu ni u Mostaru jer to traje danima. U razdoblju od deset minuta kvaliteta svakog ulja biti će poznata po metodi i za standardu upravo za sjevernoamerička tržišta – istaknuo je Dujmović, kazavši i da analize koje postoje nisu kompletne kad je u pitanju kvaliteta ulja od smilja. Nakon crnih vijesti i brojnih informacija koje nisu išle na ruku proizvođačima, konačno su stigle i bolje vijesti kad je potraga za tržištem ulja od smilja u pitanju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:24