StoryEditor

Hercegovački klubovi porazima otvorili Ligu za prvaka

Piše D  /  17.03.2018., 10:03h

Dobra utakmica viđena je u Kaknju gdje su se domaćini bolje snašli u završnici i došli do pobjede nad Mostarcima.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i na polovici prve dionice ima prednost od 8 razlike, ali Plemići nisu dozvolili da se Kakanj odvoji na značajniju prednost.

U drugoj četvrtini podjednaka igra na obje strane, ali Kakanj tricom Božovića u svlačionicu odlazi s prednošću (47:44).

Loše je Zrinjski otvorio treću dionicu u kojoj su bili početnih 6 minuta bez koša. U tom razdoblju Kakanj radi seriju od 11-0 i bježi na velikih 14 razlike. Crnu seriju Zrinjskog napokon je prekinuo Smailagić svojom prvom tricom.

Nakon toga vratio je Vlašić u igru Sokolovića i Zrinjski se brzo vraća, te se u posljednju četvrtinu odlazi s minimalnom prednošću domaćina (59:58).

Izmjenjivale su se momčadi u minimalnom vodstvu na početku zadnje četvrtine. Četiri minute prije kraja Kakanj bježi na plus 7 (77:70). U posljednji napad Zrinjski je ušao s minus 3, Smailagić je šutirao za tri poena i promašio, a na drugoj strani Zahiragić nakon slobodnih bacanja postavlja konačnih 81:76.

Kakanj su do pobjede predvodili Božović s 21 i Dedić s 20 koševa. Gaćeša i Zahiragić su zabili po 12 poena.

Kod Zrinjskog najbolji su bili Ramljak s 20 i Sokolović s 18 poena. Vrijedi spomenuti i debi Tourea Murraya koji je zabio 7 poena uz šut od 50%.

Može se reći kako je Kakanj imao domaćinsko suđenje jer su izveli 28 slobodnih bacanja, a Zrinjski samo 11.

Igokea je u na svom parketu došla do očekivane i sigurne pobjede nad Širokim od 91:63. Od samog početka domaćini su dali do znanja kako su apsolutni favoriti u ovom susretu.

Čitavo vrijeme utakmica je išla u jednom smjeru – prema pobjedi Igokee.

Najefikasniji u redovima Igokee bili su Ponjavić s 14, te Jevtović i Ljubičić s 13 poena, dok je Rikić ubacio 10 koševa i bio je bez promašaja.

Kod Širokog je najbolji bio Macon s 18 poena, dok su Čolak i Cromer ubacili po 10 koševa.

T.R./Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:52