StoryEditor

Helikopter OS BiH gasi požar na području Čapljine

Piše D  /  23.08.2017., 01:08h

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač kazala je Feni da je u općini Čapljina helikopter Oružanih snaga BiH jutros djelovao u 06.50 sati na području Dretelja, a prema riječima dežurnih s terena, drugi helikopter OS BiH upućen je na gašenje požara u Republiku Srpsku, na lokaciju Berkovića.

-U Čapljini su još aktivni požari na području Modrič, Hotanj i brda Gradina. U općini Čitluk požar koji se granični između Čapljine i Čitluka dolazi iz pravca Šurmanaca prema mjestu Bijakovići i dalje je aktivan - navela je Kovač.

U gradu Mostaru aktivan je požara na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine-Čvrsnica. U općini Konjic aktivan je požar na području Javorika, a drugi požar koji je jučer bio aktivan u mjestu Orahovica sinoć je ugašen.

U općini Stolac je aktivan požar kod mjesta Bačnik, međutim on ne prijeti ni kućama ni stanovništvu.

U općini Neum sinoć je lokalizirana požar kod Prapratnice, a u općini Ravno tokom noći vjetar je oslabio što je pomoglo da se ugasi požar kod Zagorca.

Angažman helikoptera OS BiH tražen je u Čapljini, Čitluku i na planini Čvrsnici.

Još je aktivan i požar u Herceg-bosanskoj županiji u općini Drvar na planini Jadovnik gdje je, kaže Kovač, na snazi zahjev za pomoć helikoptera OS BiH.

Svi ostali požari na području FBiH su pod kontrolom.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:22