StoryEditor

Helez Izetbegoviću: Nisi trebao dopustiti da Čović otvori neustavni ured u Mostaru

Piše D  /  14.03.2018., 04:03h

 Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zukan Helez priopćio je danas da je "uvredljivo kako SDA i Bakir Izetbegović svake izbore dočekuju s pričom o njihovoj navodnoj „obrani“ države od njenih dušmana".

U povodu Izetbegovićeve izjave o njegovoj borbi za očuvanje istine o ratu protiv Bosne i Hercegovine, Helez u priopćenju za javnost navodi da "Izetbegović i SDA nemaju ni moralno, ni političko pravo da tako manipuliraju s emocijama građana".

- O branjenju tekovina rata govori čovjek čiji činovnici dan za danom ćutke prolaze pored promrzlih i izgladnjelih boraca koji prosvjeduju pred Vladom FBiH. Trinaest tih boraca je umrlo, a da ni Izetbegović, ni Novalić, ni Bukvarević njihovim obiteljima ni pismo suosjećanja nisu poslali. Ne samo to, nego su borce njihove policije počele i tući ako „preglasno“ zatraže svoja prava“, navodi Helez.

U priopćenju SDP-a Helez ističe i neke druge, kako kaže, antidržavničke postupke SDA u ovom mandatu, kao što je podrška imenovanju Nikole Poplašena u Upravni odbor Agencije za visoko obrazovanje BiH, otvaranje "neustavnog ureda" Dragana Čovića u Mostaru, izbacivanje stranih članova iz Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, te „ubijanje“ BH Airlinesa i dovođenje do gašenja BHRT-a, Košarkaškog i Rukometnog saveza BiH.

-Na kraju, Zukan Helez je zaključio da bi „najdržavotvorniji čin kojim bi zaštitio opstojnost Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović napravio ukoliko bi čim prije otišao u mirovinu, zajedno sa svojom SDA, što će ih svakako zadesiti nakon listopada ove godine, priopćeno je iz SDP-a BiH, prenosi Fena.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:29