StoryEditor

HDZ BiH nije osigurao drugog partnera, SBB ostaje dio vlasti

Piše D  /  07.02.2018., 02:02h

Podsjećamo, predsjednik SBB Fahrudin Radončić je krajem prošle godine najavio Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ BiH da traži zamjenu za SBB čiji će ministri ponuditi ostavke. Čović je Radončića obavijestio da ne mogu osigurati drugog partnera umjesto njih te njihovi ministri još nisu ponudili ostavke, navodi Patria.

Čavara je kazao da je inzistirao i tražio da SBB ostane dio parlamentarne većine i izvršne vlasti, imajući u vidu interes svih onih koji žive u FBiH i ekonomske procese koje moramo voditi i ono sve što nam slijedi u narednom periodu, jednom turbulentnom periodu pred izbore. 

Adisa Omerbegović-Arapović, potpredsjednica SBB-a koja je prisustvovala sastanku kazala je da "ustavni poredak Federacije zaista stavlja veliku odgovornost na SBB i mislim da smo zaista taoci jedne takve situacije i da bi takav potez polučio veoma negativan rezultat u situaciji u kojoj se, nažalost, često spominju vrlo destruktivne riječi poput "rata".

- Ostajemo u Vladi FBiH i u svakoj situaciji koja će doći procijenit ćemo šta je to u interesu građana Federacije, ali i u konačnici BiH. Na kraju krajeva, mislim da ćemo donijeti odluku koja će donijeti više koristi, a manje štete - kazala je Omerbegović-Arapović. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:07