StoryEditor

HDZ 1990 HBŽ protiv jedinstvenih hrvatskih izbornih lista

Piše D  /  07.02.2018., 12:02h

Posjete hrvatskog člana Predsjedništva BiH Republici Hrvatskoj gosp. Dragan Čović koristi, kao član HDZ BiH, isključivo za promoviranje politike HDZ BiH, navodi se na službenom glasilu stranke.

Kada govori o potrebi izmjena Izbornoga zakona u BiH za člana Predsjedništva i izbora izaslanika u Dom naroda FBiH, korektno bi bilo, ono što jest bit demokracije, omogućiti hrvatskom narodu u BiH da ima mogućnost izbora, a ne nametati mu jednu listu za Hrvate na izborima 2018., što se moglo čuti na predavanjima studentima u Zagrebu.

Nikada jednoumlje nije bilo dobro za hrvatski narod u BiH, pa tako nije ni sada.

HDZ1990 ima kapaciteta i snage, zajedno s partnerima, ponuditi mogućnost izbora hrvatskom narodu u BiH i uz osiguranje fer, korektnih i poštenih izbora, očekujemo značajan uspjeh na izborima 2018..

Izmjene Izbornoga zakona u BiH ne bi se smjele koristiti kao alibi za zadržavanje osobnih pozicija, a sve navodno u interesu hrvatskog naroda.

Veći problem hrvatskom narodu predstavlja korupcija i kriminal u institucijama države BiH pa i unutar onih, koji predstavljaju narod. Činjenica je da narodi nezaustavljivo odlaze i očito je da sadašnje političke elite nisu sposobne promijeniti stanje u državi.

Potrebno je da, u interesu naroda, sadašnje elite odu, a ne da obmanjuju narod kako hrvatski, tako i ostale.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:48