StoryEditor

Gubitak Agrokor grupe milijardu i pol eura

Piše D  /  09.10.2017., 07:10h

Razlika između iskazanog gubitka kojeg je objavila ranija uprava Agrokora i gubitka u revidiranom financijskom izvješću iznosi oko 650 milijuna eura, javila je Hina.

Ukupna imovina Agrokora zadnjeg dana 2016. bila je 5,7 milijardi eura, dok su ukupne obveze Agrokor grupe, prema revizorskom izvješću, na kraju 2016. godine iznosile 7,6 milijardi eura.

Ukupni kapital Agrokor grupe na kraju 2016. bio je negativan, odnosno evidentiran je gubitak iznad vrijednosti kapitala od oko dvije milijarde eura.

Kako stoji u revizorskom izvješću, kapital Agrokor grupe smanjen je za 2015. i 2016. za nešto više od 3 milijarde eura.

Iako su izvještaji pripremljeni po načelu neograničenosti poslovanja, jedini način da Grupa nastavi poslovati je kroz sklapanje nagodbe.

Izvanredni povjerenik Ramljak naglasio je da danas prezentirani nalazi nemaju izravan utjecaj na operativno poslovanje kompanija Agrokora u 2017. godini, koje je izvanredna uprava stabilizirala u periodu od travnja do lipnja ove godine te je nakon uspješno odrađene sezone poslovanje kompanija stabilno.

Ramljak je kazao i da je izvanredna uprava angažirala respektabilnu međunarodnu tvrtku specijaliziranu za forenziku, koja će istražiti utvrđene nepravilnosti i istražiti gdje je razlika u novcu stvarno otišla.

Ramljak je kazao da je danas poduzeo korake predviđene zakonom, a na novinarski upit potvrdio je da je podnio kaznenu prijavu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:56