StoryEditor

Grmoja za Dnevnik: Da sam "pljuvao" po Hercegovcima, onda bih "pljuvao" i po svom podrijetlu

Piše D  /  30.07.2021., 00:10h

Nikola Grmoja, kandidat MOST-a za župana Dubravčko – neretvanske županije demantirao je navode Čapljinskog portala kako je „pljuvao po Hercegovcima“.

Mediji su prenijeli kako je Grmoja optužio HDZ Metkovića, odnosno Milijana Brkića, da je „automobilima  dovozio ljude na izbore iz Hercegovine“.

Grmoja u izjavi za Dnevnik.ba ističe kako po Hercegovcima nije „pljuvao“ jer bi onda „pljuvao“ sam po sebi.

„Da sam pljuvao po Hercegovcima, pljuvao bih onda sam po sebi, po svojoj majci i pokojnoj baki iz Čeljeva koja me odgojila“, kazao je Grmoja.

Napominje i kako je aktualni premijer Vlade Hrvatske, Andrej Plenković vodio kampanju protiv MOST-a u Hercegovinu prikazujući ih kao antihercegovačku i anti hrvatsku stranku.

„Plenkovićev i Pupovčev HDZ predstavljali su nas kao antihrvatsku stranku, a Plenković nije želio doći u Stolac nakon incidenata za vrijeme lokalnih izbora“, izjavio je Grmoja za Dnevnik.ba

Podsjeća i kako su upravo u Stolac došli Božo Petrov, tadašnji potpredsjednik Vlade Hrvatske i on.

„ Mostov ministar pravosuđa Ante Šprlje učinio je za Hašku šestorku više nego itko drugi prije i zbog svega toga želim reći da ni u jednom trenu nisam rekao ništa protiv Hercegovaca nego protiv onih koji ih koriste od izbora do izbora i dovode da odlučuju o gradonačelniku grada u kojem ne žive“, rekao je Grmoja.

Istaknuo je i kako stanovništvo Gabela polja, Gabele i Doljana doživljava kao sugrađene.

„Dragi Hercegovci, upitajte se kako biste se vi osjećali da vam o cijeni vode, izgradnji kanalizacije i napretku grada odlučuju oni koji ne žive u vašem gradu?! Naravno da tu ne ubrajam ljude iz Gabela polja, Gabele, Doljana jer te ljude doživljavamo sugrađanima iako ne žive u Metkoviću nego u BiH. Oni su uvijek bili vezani uz naš grad i mi uz njih“, zaključio je Grmoja.

Podsjetimo,  za izbor župana Dubrovačko – neretvanske županije, kandidati su bili MOST-ov Grmoja koji je osvojio 23, 97 posto glasova i kandidat HDZ-a, Nikola Dobroslavić s rezultatom od 48, 95 posto glasova.

G. L. / Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 08:30