StoryEditor

Glavna skupština HKD Napredak 18. studenog 2017. u Splitu

Piše D  /  09.10.2017., 03:10h

Na sjednici je bilo govora i gospodarskim pitanjima, a izvješće predsjednik prof. dr. Franje Topića jednoglasno je usvojeno i zaključeno kako realizacija aktualnih gospodarskih projekata ide u dobrom smjeru.

Glede izdavačke djelatnosti konstatirano je da je izdavanje Hrvatskog narodnog godišnjaka i Napretkova kalendara u završnoj fazi. Članovi SU su izrazili osobito zadovoljstvo što realizacija Godišnjaka ide kako je i planirano, budući je riječ o projektu koji je dio Napretkova identiteta i koji će i ove godine okupiti niz afirmiranih autora iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Glede prljave medijske kampanje generirane iz raspuštene Glavne podružnice Zagreb, koju su, potpuno nekritički i neprofesionalno, prihvatili neki mediji, članovi SU su se usuglasili kako će HKD Napredak, zbog objektivne štete koju je pretrpjelo i Društvo i Središnja uprava zbog ovih insinuacija, satisfakciju potražiti na sudu. Kako je dio ove neprimjerene kampanje uperen i izravno na prof. Topića, predsjednik Napretka će razmisliti i da podigne privatnu tužbu zbog klevete, priopćeno je iz HKD Napredak.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:35