StoryEditor

Filmu Moonlight najviše nagrada na dodjeli Independent Spirit Awards

Piše D  /  29.07.2021., 15:22h

Film "Moonlight" nagrade Spirit Awards dobio je, uz ostale, za najbolji film, za najboljeg redatelja Barry Jenkins, koji je ujedno s Tarellom Alvinom McCraneyom nagrađen i za najbolji scenarij, kao i posebnu nagradu Robert Altman, a natjecat će se i za osam Oscara, uključujući i za najbolji film.

Posljednja tri dobitnika nagrada Spirit, "Spotlight", "Birdman" i "12 godina ropstva", osvojili su Oscare, dok ovogodišnji kandidati s najviše nominacija za Oscare, poput filma "La La Land", nisu bili u ‘igri‘ za nagrade Spirit Awards.

Nagradu Spirit za najboljeg glumca dobio je Casey Affleck za glavnu ulogu u film "Manchester by the sea", dok je najboljom glumicom proglašena Francuskinja Isabelle Huppert za ulogu u filmu "Elle".

Najbolju sporednu ulogu odigrao je prema žiriju za te nagrade glumac Ben Foster u filmu "Hell or high water", a glumica Molly Shannon u filmu "Other People", dok je nagradu za najbolji dokumentarac dobio film "O.J.:Made in America".

Njemačko-rumunjska produkcija "Toni Erdmann" proglašena je najboljim internacionalnim filmom, nagradu za najbolji prvi dugometražni film dobio je "The Witch", dok je nagradu John Cassavetes za filmove s proračunom manjim od 500 tisuća dolara dobio film "Spa Night".

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:44