Fazlić: Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni su u tešku situaciju

zakon o akcizama u skraćenoj proceduri

Fazlić: Cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni su u tešku situaciju

tra 20, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nažalost, jedan populizam, jedna politika koja ide da se dodvorimo građanima, a ne sagledava realno stanje je dovela do ove situacije - smatra Fazlić.

Predsjedavajući Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić je, nakon što nije prihvaćeno razmatranje izmjena Zakona o akcizama po hitnom postupku, izjavio kako je to bio još jedan pokušaj da se usvoji set zakona koji bi osigurao pokretanje infrastrukturnih projekata u BiH, prije svega autoputa, koridora.

- Svi znamo što znači pokretanje ovako velikih kapitalnih objekata za BiH. Tome je prethodila rasprava o zaključcima koji su trebali, prije svega, osigurati jednu sigurnost poljoprivrednim proizvođačima, sigurnost građanima da do povećanja cijena goriva ne treba da dođe - kazao je Fazlić.

Dodao je kako su u SDA mišljenja da povećanje cijena goriva ne treba da snose samo građani, nego da se i u smislu korekcije cijena od strane distributera nešto korigira.

- Zašto i oni ne bi snosili te troškove, a ne sve da ide na teret građana. Nažalost, jedan populizam, jedna politika koja ide da se dodvorimo građanima, a ne sagledava realno stanje je dovela do ove situacije - smatra Fazlić.

Upozorava kako su na ovaj način cijela država, poljoprivreda i svi građani dovedeni u tešku situaciju.

- Mislim da je veća šteta što danas ovo nismo usvojili. Hoćemo li imati vremena, hoćeli MMF dati još dodatni rok, to je pred nama - navodi Fazlić.

Dnevnik.ba