StoryEditor

EU u razgovoru s Erdoganom nije postigao sporazum

Piše D  /  27.03.2018., 07:03h

Čelnici Europske unije su rekli da nisu primili konkretne odgovore turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na dug popis zabrinutosti izraženih zbog turske vojne operacije u Siriji i zbog uhićanja  novinara u samoj Turskoj, prenose agencije.

  "Nismo dobili nikakav oblik konkretnog kompromisa", rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk novinarima nakon razgovora s Erdoganom u bugarskom gradu Varni.  "No nadam se još uvijek da će to biti moguće u budućnosti...

Samo napredak u tim pitanjima omogućit će nam da poboljšamo odnose EU i Turske, uključujući proces pristupanja Europskoj uniji", rekao je. 

Ranije u ponedjeljak Erdogan je na sastanku u Varni izrazio želju za ubrzanjem procesa pristupanja njegove zemlje koji ne napreduje. Erdogan je izrazio nadu da su dva partnera izašla iz "vrlo teškog razdoblja" i smjerao pritom dobru suradnju Ankare i 28-osmorice u upravljanju migracijama i borbi protiv "terorizma", piše agencija AFP. Summit u Varni organizirala je Bugarska koja predsjeda Europskom unijom i graniči s Turskom.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 11:34