StoryEditor

Džumhur u Moskvi osvojio drugi ATP turnir u karijeri

Piše D  /  22.10.2017., 03:10h

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur pobjednik je teniskog ATP turnira u Moskvi.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija je u finalu Kupa Kremlja pobijedio Litvanca Richardsa Berankisa sa 6:2, 1:6, 6:4.

- Ima nešto posebno u Rusiji što me tjera da igram dobro, možda navijači, ne znam. Kod vodstva Berankisa 0:40 u osmom gemu nisam osjećao ništa, želio sam dobro odigrati svaki naredni poen. Pogodio sam nekoliko bekenda, imao i malo sreće - kazao je Džumhur nakon meča, dodajući da će odgoditi proslavu za još jedan tjedan s obzirom na to da ga već za nekoliko dana očekuju novi nastupi. 

Džumhuru je ovo bilo treće finale na ATP touru i druga titula, nakon što je nedavno slavio u St. Petersburgu. Titula u Moskvi mu, osim čeka od 132.990 dolara donosi i novi ranking karijere, s obzirom na to da će od sutra biti 31. igrač na ATP ljestvici.

Ovo je bio četvrti meč Džumhura i Berankisa računajući ATP tour i Davis Cup, nakon kojeg je rezultat u pobjedama izjednačen. Dvojica tenisača ponovno će se sastati već narednog tjedna u prvom kolu ATP turnira u Beču.

Nakon finala u singlu Džumhur će se boriti za titulu i u parovima na Kupu Kremlja. U paru s Hrvatom Antoniom Sančićem u finalu će igrati protiv bjelorusko-austrijske kombinacije Max Mirnyi - Philipp Oswald.

Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 745.940 dolara.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 02:35