StoryEditor

Džeko srušio Barcelonu i donio polufinale Romi, Redsi lagano protiv Cityja

Piše Toni Raspudić  /  10.04.2018., 11:04h

Junaci vjerojatno najveće Romine pobjede u povijesti bili su Džeko, De Rossi i Manolas.

U drugom susretu Liverpool je obuzdao Manchester City i ponovno ih pobijedio. Ovog puta 1:2 golovima Salaha i Firminha, dok je za Građane pogodio Gabriel Jesus.

Kako se i pretpostavljalo, silovito je City ušao u utakmicu na Etihadu nakon što su na Anfieldu poraženi s 3:0. I već u 2. minuti došli su do pogotka. Bivši igrač Liverpoola Raheem Sterling sjajno je uposlio Gabriela Jesusa, a Brazilcu ne preostaje težak dio posla.

Možda je sudac oštetio Liverpool jer je Sterling ranije napravio prekršaj nad Van Dijkom koji nije dosuđen.

Nakon vodećeg pogotka Redsi su se povukli u krilo Kariusu, a domaćini su konstantno vršili pritisak. Bernardo Silva je bio blizu pogotka, ali njegov udarac Lovren tek toliko skreće da lopta ne završi u mreži već pogađa vratnicu.

U finišu prvog dijela, poništen je čist pogodak Leroya Sanea zbog navodnog zaleđa. Nijemac jeste bio u nedozvoljenoj poziciji, ali nakon nespretnog boksanja Kariusa, lopta se od Milnera odbila njemu i Manchester City je bio oštećen.

No, u drugom poluvremenu sve nade o polufinalu Građana gasi ove sezone nezaustavljivi Mohamed Salah. Ederson je zaustavio nalet Manea u 56. minuti, ali do lopte dolazi Egipćanin i elegantno je plasira u mrežu.

Nakon toga bilo je jasno i igračima Pepa Guardiole da su ih Redsi Jurgena Kloppa još jednom nadigrali.

U 77. minuti Firminho koristi grešku igrača Cityja i pogađa za 1:2. Sve je bilo gotovo...

Pokazala je Roma na Camp Nou, iako možda rezultat nije tako otkrio, kako se može nositi s Barcelonom. Nakon nekoliko sudačkih grešaka, dva autogola i rezultata 4:1 za Katalonce, malo im je tko davao nadu da mogu stvari preokrenuti na Olimpicu.

Ipak, Rimljani se nisu predali. Već u 6. minuti Edin Džeko nakon sjajnog dodavanja De Rossija bježi obrani gostiju i u maniru vrhunskog napadača rutinski matira Ter Stegena.

1:0 je bio rezultat prvog poluvremena.

u 58. minuti ponovno je Džeko na djelu. Odlično se zagradio ušao u šesnaesterac, prevario Piquea, a branič Barcelone ga nepropisno ruši. Jedanaesterac za Romu realizirao je jedan od tragičara prve utakmice Daniele De Rossi za erupciju Olimpica.

Od tada smo gledali opsadu Barceloninog gola. Najprije je El Shaarawy na muke stavio Ter Stegena, a onda u 82. minuti Konstantinos Manolas iz kornera donosi Romi 3:0, rezultat koji ih vodi u polufinale.

Do kraja se Roma grčevito branila, ali i obranila i priredila čudo nad čudima izbacivši veliku Barcelonu, momčad koja vrijedi preko milijarde eura.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:10