StoryEditor

Državljanin Turske pokušao ući u BiH s krivotvorenom putovnicom

Piše D  /  29.07.2021., 15:03h

Službenici Postrojbe granične policije Doljani u ponedjeljak, 20. veljače, uhitili su Z. T. (1981.), državljanina BiH, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela "organizirani kriminal" u vezi s kaznenim djelom "neovlašten promet opojnim drogama".

Osoba je kontrolirana prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje. Z. T. će biti predan službenicima Kazneno-popravnog zavoda Foča, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 19. veljače, službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo kontrolom putovnice državljanina Republike Turske E. M. (1998.) otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Turske kojom je pokušao ući u BiH.

Pregledom stvari je nađen izvornik putovnice E. M., koji je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krivotvorenje isprave", E. M. je uhićen i bit će predan Tužiteljstvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

Istoga dana službenici Postrojbe granične policije Trebinje na području Bileće, u ilegalnom prelasku državne granice, otkrili su stranog državljanina bez osobnih dokumenata. U razgovoru sa službenicima PGP Trebinje izjavio je da dolazi iz Alžira.

Sukladno Zakonu o strancima BiH, predan je Službi za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:54