StoryEditor
sastavljanje vlade

DP želi veće plaće za ministre: "Ne bi ni Dinamo bio tako dobar da kupuje igrače u niželigašima. Dobrog igrača se mora platiti"

Piše desk  /  08.05.2024., 09:34h

Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Mario Radić želi biti ministar u novoj Vladi.

Traži i veće plaće za ministre. Sam Radić kaže da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali za sve ostale traži znatno povećanje plaća, javlja 24 sata.

“Neka me strijeljaju i napadaju, ali provest ćemo odmah taj nepopularni potez kojeg se svi boje. Jednostavno, za ove plaće ne mogu se dobiti kvalitetni ljudi koji bi se ozbiljno prihvatili posla u ministarstvima”, rekao je Radić te nastavio:

"Ja sam spreman raditi pro bono i odreći se plaće. Nisam ušao u politiku zbog novca, imam dovoljno. Ali svim ostalim moraju rasti plaće. Ne bi ni Dinamo bio tako dobar da kupuje igrače u Sesvetama i niželigašima. Dobrog igrača se mora platiti, tako se mora platiti i dužnosnika", rekao je Radić.

Time je potvrdio informaciju da se u pregovorima s HDZ-om, Domovinski pokret zalaže za veće plaće dužnosnika i to ne samo ministara, nego i premijera i državnih tajnika.

Plaće ministara sada iznose od 2300 do 2800 eura. Premijer Andrej Plenković ima plaću 3262 eura.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 20:46