StoryEditor

DONALD TRUMP: Tko je sljedeći? Washington, Jefferson?

Piše D  /  17.08.2017., 04:08h

Američki predsjednik Donald Trump izrazio je danas žaljenje zbog rušenja spomenika posvećenih nekim od junaka poražene južnjačke vojske u građanskom ratu u SAD-u, prenose agencije, prenosi Fena.

Kriza u vezi s rasističkim neredima u Charlottesvilleu koja je poprimila ogromne razmjere je i započela inicijativom da se ukloni spomenik Robert E. Leeju, jer se borio za zadržavanje robovlasničkog sustava. Odluku o uklanjanju je donijela lokalna vlast, ali su protiv nje ustali ultradesničari.

- Tužan sam kada vidim kako se rastura povijest i kultura naše velike zemlje, uklanjanjem nekih prelijepih statua i spomenika. Ne možete promijeniti povijest, ali možete učiti iz nje. Stonewall, Jackson – tko je sljedeći? Washington, Jefferson? To je budalasto. Ljepota koju uklanjamo iz naših gradova i parkova će nam nedostajati a nećemo je moći zamijeniti – napisao je Trump na društvenoj mreži Twitter.

On se već danima nalazi na udari kritika zbog izjednačavanja uloge rasističkih prosvjednika i građana koji su ustali protiv mržnje u nasilju koje je izazvano u Charlottesvillu.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:01