StoryEditor

Dominiković eksplodirao pred danskim novinarima: ´Vaši suci su grobari rukometa´

Piše D  /  22.01.2019., 12:01h

Hrvatska je u dramatičnoj utakmici izgubila od domaćina Njemačke koja je u završnici susreta imala pomoć sudaca. Time je Hrvatska ostala bez plasmana u polufinale u koje iz skupine 1 drugog kruga idu Nijemci i Francuzi.

"Čestitao bih njemačkoj rukometnoj reprezentacija na plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva. To je dobro za rukomet. Oni su organizirali ovu žurku i naravno da onda moraju biti u polufinalu", rekao je Dominiković.

Pomoćni trener hrvatske reprezentacije nije se mogao zaustaviti dok je danskim novinarima govorio o danskom sudačkom paru.

"Također, drago mi je što mi je prišao jedan čovjek iz Rukometnog saveza Njemačke i priznao mi da su suci pogriješili u završnici, ali to ništa ne može promijeniti. Ništa ne mijenja činjenicu da smo mi ispali, a da oni idu dalje. Danski suci su dopustili toliko prednosti Nijemcima... Ma, ne mogu ni reći sve što želim o tim ljudima. Zbog takvih naš sport ide u grob. I to je poruka za sve ljude na svijetu", izjavio je uzrujani Dominiković i poručio kako ovo nije prvi put da je Hrvatska pokradena na svjetskim prvenstvima.

Červar: Suce u zatvor!

Podsjetimo, Červar je nakon utakmice rekao da bi on danske suce strpao u zatvor.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet! Ove suce treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne može se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama. Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. 

Mi smo Nijemce nadigrali pred njihovom publikom, a suci su nam oduzeli pobjedu. Na Europskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali jako loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se što se radi. Nismo morali ni igrati jer smo znali što će biti. I sad Nijemci slave ovakvu pobjedu... Što da ja kažem igračima!? Bravo, dečki, dobro ste igrali!? Oni su samo žrtveno janje. Mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo i ne dopustiti da nas se javno krade. 

PROČITAJTE JOŠ:

>>´Ovo nema ni u Disneylandu; Je li normalno da mi se njemački golman ispričava nakon utakmice!?´<<

>>Duvnjak utučen: ´Ona situacija u zadnjoj minuti...to se ne svira...´<<

>>Legendarni Vlado Šola iznio svoje viđenje uzroka krize hrvatskog rukometa<<

>>Zlatni olimpijac ne može shvatiti Červarovu odluku: ´Nije mi jasno zašto smo ga se odrekli...´<<

>>Nijemac šeće s loptom sedam metara, suci ne reagiraju<<

>>Musa: Nemojmo se izvlačiti na suce, šansu smo prokockali protiv Brazila<<

Nemoćan si kad te ovako manipuliraju. Pazite, ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Ovako nas vrijeđa kraj zdravih očiju. Ti suci će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi. Tu će se odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre, a ovime je pogažena Olimpijska povelja koja kaže da smo svi isti, i veliki i mali. Moramo ići dalje. Žao mi je dečkiju koji su mladi i trebali bi vidjeti da se njihov trud nagrađuje. Ja sam na kraju svoje karijere, bio sam na 17 velikih natjecanja i odgovorno tvrdim da su nam ukrali tri velika natjecanja", grmio je Červar.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:01