StoryEditor

Dogovoren dokument o vlasti bez SDA u Sarajevskoj županiji

Piše D  /  19.10.2018., 01:10h

Naša stranka, Socijaldemokratska partija i Demokratska fronta su dogovorili dokument zajedničkog djelovanja u Županiji Sarajevo u cilju formiranja vlasti koju neće činiti Stranka demokratske akcije i Bosanska stranka, prenosi N1.

Milan Dunović iz Demokratske fronte je istaknuo da je svrha formirati vlast u Županiji Sarajevo koja će biti programska i koja će biti u interesu građana. Isto to je kazao i Damir Mašić i Socijaldemokratske partije i dodao:

"Ovaj naš sastanak ne potvrđuje da mislimo da su izbori fer i pošteni. Mi ćemo iskoristiti svaku zakonsku mogućnost, uputiti žalbu prema Sredisnjem izbornom povjerenstvu ili čak kaznene prijave prema Sudu Bosne i Hercegovine zbog izbornih nepravilnosti u kojima je stradao i Denis Bećirović", kazao je.

Mašić je istaknuo da će i u ostalim županijama biti cilj formirati vlast bez Stranke demokratske akcije. Edin Forto je objasnio sadržaj dokumenta oko kojeg su se usaglasile ove tri političke stranke.

"Format dokumenta je dogovoren. Odnosi se na principe djelovanja skupštinske većine, zatim na zakonske i podzakonske akte i mjere koje treba poduzeti. Dokument će biit masivan i detaljan. Bit će dostupan javnosti", naglasio je Forto.

Ukazao je da će ove političke stranke zajednički pregovarati s drugima o formiranju vlasti. Na pitanje hoće li prepustiti Stranci demokratske akcije da pokuša formirati vlast prva, Forto je odgovorio:

"Nismo ih svezali, neka rade šta hoće".

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:58