StoryEditor

Dodik: Zašto u Banja Luci prosvjeduju radnici Mittala

Piše D  /  29.07.2021., 23:37h

Dodik smatra i da je prodaja "Ljubije“ najbolja i za radnike u "Mitalu" što će, tvrdi, pokazati godine koje dolaze.

-Čudno je to što danas u Banja Luci prosvjeduju radnici ArcelorMitala, iako se prodaju dionice osnovnog kapitala Ljubije, koji je posebni pravni subjekt. U Ljubiji radi samo deset radnika, odakle onda na ulici stotine radnika? Tko su ti radnici? Zašto oni izlaze na ulicu, treba netko drugi ispitati. Radnici koji štrajkuju glađu u Banja Luci nisu radnici Ljubije, već nekog drugog poduzeća. Poštujem njihovo pravo da prosvjeduju kako hoće, ali Narodna skupština mora raditi u neutralnim uvjetima - istaknuo je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci.

Kazao je i da ništa nije usmjereno protiv Mitala.

U Park "Mladen Stojanović“ danas je došlo oko 250 radnika Mittala, koji traže da se ne podrži odluka Vlade RS-a o prodaji državnih dionica tvrtki Izrael investment grupe.

Poslovođa proizvodnje u kompaniji ArcelorMital Milan Đaković izjavio je novinarima da su na današnjem prosvjedu u Banja Luci radnici ove kompanije, koji su obustavili proizvodnju i da je njihov osnovni zahtjev da Vlada RS-a povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala dioničkog društva Rudnici željezne rude Ljubija.

Okupljeni radnici, kazao je, do ostaju u parku “Mladen Stojanović”.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 14:23