StoryEditor

Dodik: Ovo nije daytonska, ovo je nikakva BiH!

Piše D  /  16.01.2018., 11:01h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da će s liderom SDA i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem sjesti kada dođe vrijeme za taj susret.

On je u razgovoru za N1 televiziju kazao kako je uvijek spreman razgovarati s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država, ali nije spreman da mu netko kaže da nešto ‘‘mora uraditi.‘‘

‘‘Oni se miješaju u unutrarnje stvari zemalja, nisu mnogo toga dobrog donijeli, stoje iza koncepta unitarizacije, muslimana, Bošnjaka, ali mi s njima moramo komunicirati‘‘.

 

"Ovo je nikakva BiH"

‘‘Ja jesam protiv ove BIH, nisam protiv daytonske. Ovo nije daytonska, ovo je nikakva BiH. Ovo nigdje ne ide, ovo će se sunovratiti. Moja uloga je da izbjegnem bilo kakvu vrstu nasilja ovdje, ali ‘‘ovo‘‘ je propalo. BIH se ne može držati na ljepilu koji se zove nekoliko ambicioznih veleposlanika koji žive u Sarajevu. Ja sam spreman na bazi dogovora između nas, Bošnjaka, Hrvata, da se maknu stranci iz dogovora‘‘. - kazao je Milorad Dodik.

 

Hrvati trebaju izabrati svoga člana Predsjedništva

"Na nekim pitanjima ne može biti kompromisa. Ako je Ustav rekao da Hrvat ide, biraju ga Hrvati. Ne mogu ga birati Bošnjaci. Najbolje bi bilo naći rješenje za Izborni zakon i da izbori uđu u potpuno legitimnu fazu. Iako ne dođe do dogovora mi tražimo da se dese izbori, jer će RS izabrati i parlament i Vladu do Nove godine, ako u FBiH ne može mi nismo spremni da budemo kolateral te situacije. Hrvatima treba prepustiti da biraju svoga člana Predsjedništva, a ne kao što je bilo dva puta biranje Komšića." rekao je u razgovoru za N1 Milorad Dodik.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:18