StoryEditor

Do kraja veljače snijeg u BiH: Idući tjedan se očekuju veliki minusi

Piše D  /  24.02.2018., 08:02h

U subotu, 24. veljače, u Bosni uglavnom oblačno sa slabim snijeg. Više sunčanog vremena u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 4 stupnja.

Oblačno sa snijegom

U nedjelju, 25. veljače, u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine prije podne kiša ili susnježica koji će od sredine dana sati preći u snijeg. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. 

Temperatura zraka uglavnom između -7 i -3. Na jugu zemlje temperatura zraka prije podne između 1 i 4, a u drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju. 

U ponedjeljak, 26. veljače, u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od 10 do 20 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. 

Temperatura zraka uglavnom između -9 i -4, na krajnjem jugu zemlje između -2 i 1 stupanj.

U utorak, 27. veljače, u Bosni oblačno sa snijegom. U Hercegovini snijeg u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana u Hercegovini djelomično smanjenje oblačnosti. Prognozirana visina novog snijega je od 5 do 10 centimetara. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 2 stupnja.

U srijedu, 28. veljače, u Bosni oblačno, u jutarnjim satima lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana u Hercegovini naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10, na planinama i visoravnima i do -20 stupnja.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -4 stupnja. Na jugu zemlje najniža jutarnja temperatura zraka između između -8 i -4, a najviša dnevna od 0 do 4 stupnja.

Obustava prometa

Podsjetimo, od sinoć je na graničnim prijelazima Izačić i Velika Kladuša na snazi obustava prometa za teretna vozila teža od 7,5 tona zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj.

Zbog najava pogoršanja vremenskih prilika i obilnijih snježnih padalina predstojećeg vikenda i idućeg tjedna u Hercegovačko-neretvanskom kantonu su svim pravnim i fizičkim osobama izdate preporuke za hitno poduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od snježnih padalina i niskih temperatura.

Odsjek civilne zaštite Grada Mostara poziva sve građane da daju svoj doprinos u čišćenju snijega ispred svojih kuća i ulaza u zgrade te trotoara pored škola.

Dnevnik.ba

 

 

20. travanj 2024 04:35