StoryEditor

Dnevni avaz pita: Što je direktor OSA-e BiH radio na konvenciji SDA?

Piše D  /  27.05.2018., 01:05h

Naime, nakon tajnog glasovanja na kojem su se članovi Konvencije između Safeta Softića i Šefika Džaferovića odlučili za ovog drugog, organiziran je zajednički iftar.

Već nakon samog glasanja, mogla su se čuti razna negodovanja, s obzirom na to da Džaferović nije dobio ni polovicu glasova od ukupnog broja članova Konvencije, te je postalo jasnije da je takav ishod već davno isplaniran u određenim stranačkim strukturama.

Pojava Osmana Mehmedagića Osmice na iftaru skepticima u fer i pošten izbor Džaferovića dodatno je dala materijala za sumnju.

Naime, na zajedničkom iftaru, uz slavljenika je, s desne strane, sjedio predsjednik SDA i trenutni član Predsjedništva BiH iz ove stranke - Bakir Izetbegović, a sa Šefikove lijeve strane sjedio je upravo Osmica.

Osim toga što je Osmica, kao direktor Obavještajno-sigurnosne agencije, prekršio zakonske odredbe prema kojima ne može prisustvovati stranačkim skupovima, mnogima je postalo jasno da je on zloupotrijebio agenciju kojom rukovodi za unutarstranački obračun, u kojem je, barem za sada, pobijedio Izetbegović.

Je li Osmica pored Džaferovića sjeo da mu se "ulizuje" ili da daje instrukcije, za sada nije jasno. No, njegova pojava svakako je produbila podjele unutar SDA, piše Dnevni avaz.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:59