StoryEditor

Deset stvari koje ste oduvijek željeli znati o seksu, ali vas je bilo sram pitati

Piše D  /  26.10.2017., 12:10h

Pitanja koja najviše muče žene su je li G točka uopće važna i zašto ne mogu doživjeti orgazam samo kroz penetraciju, a Tracey se potrudila detaljno im odgovoriti.

Zašto ne mogu doživjeti orgazam tijekom seksa s partnerom?

Jer niste fizički stvorene za to. Samo četvrti žena može doživjeti orgazam samo kroz penetraciju, iako i muškarci i žene vjeruju da se to događa svim ženama. Doktorica Laurie Mintz, profesorica psihologije i stručnjakinja za seksualnost misli da smo razdvojili a i stručnjak za ljudsku seksualnost misli da smo odvojili naš najpouzdaniji put do ženskog orgazma - stimulaciju klitorisa - od penetracije za koju mislimo da je pravi put do orgazma. Zbog toga muškarci bar tri puta češće doživljavaju orgazme od žena.

Klitoris se nalazi izvan vagine, a za orgazme je potrebna neka vrsta njegove stimulacije (upamtite da je ono što vidite samo njegov vrh). Ako ste vi u one tri četvrtine koje ne doživljavaju orgazam penetracijom, pobrinite se da je vaš klitoris stimuliran. Ako se vaš partner ne trudi, uvijek si možete pomoći malim vibratorom ili prstima.

Zašto mi je dosadno tijekom seksa, iako volim svog partnera?

Ironično, parovi koji su najbliži najvjerojatnije će doživjeti gubitak seksualne želje. Osobine koje su potrebne za ljubav, pouzdanost, ljubav, rutina, ubijaju požudu. Požudu potiču opasnost, erotizam, nepoznato, zbog koji se pak osjećamo neugodno. Teško je održavati oboje, a što više vremena provodite s partnerom, prednost dajete ljubavi umjesto požudi. Postoje parovi čiji je seks i nakon desetljeća strastven, no oni su izuzetak, a ne pravilo.

Tajna je u raznolikosti. Ako stalno radite istu stvar, kao većina partnera, postat će vam dosadno. Sjećate li se seksa na početku veze koji vam se oboma sviđao? Detaljno opišite kako je izgledao. Seks na javnim mjestima? Seks na brzaka? Cijeli dan u krevetu? U seks ulažemo više truda nego što nam se čini. I vi i partner smislite po deset seksualnih stvari koje želite ponovno iskusiti i realizirajte to što prije.

Postoji li zaista G točka?

Sigurno ne postoji čarobni gumb kakav svi očekuju. Kod nekih žena oko 2,5 do pet centimetara duž vaginalnog zida nalazi se točka koja može izazvati snažne erotske osjećaje. Ključna riječ je nekih.

Nekim ženama je stimulacija G točke neugodna, dok druge kažu da ako tijekom njene stimulacije zaboravite na potrebu da se pomokrite uslijedit će nezapamćen orgazam.

Postoje različite teorije o G točki. Jedne glase da se njegovom stimulacijom potiče erektilno tkivo u uretri, dok druge tvrde da se indirektno stimulira podnožje klitorisa,

Jesam li lezbijka ako maštam o drugim ženama?

Ne. Većina ljudi mašta o stvarima za koje ni najmanje ne žele da se ostvare. Žene češće maštaju o istospolnim scenarijima od muškaraca, vjerojatno zato što društvo drugačije gleda na takve odnose. Žena u ženskim maštarijama najčešće je nepoznata, no zna prave poteze do orgazma.

Neki psihoterapeuti smatraju da su istospolne maštarije narcisoidne te da maštamo kako bi bilo voditi ljubav sa samima sobom. Tracey vjeruje da su samo zdrava seksualna radoznalost.

Zašto mu je draža masturbacija uz porniće od seksa sa mnom?

Jer masturbacija uz porniće ne zahtijeva trud. Uključi računalo i dočekaju ga bezbrojne fotografije i snimke, među kojima bira one koje mu pašu.

Nema osude, nema srama, nema dosade i brzo je gotovo. Seks sa ženom zahtijeva trud izvan i u krevetu, seksualne vještine, istodobnu želju za seksom, prilagodbu oko poze...

Imamo neusklađen libido, može li naša veza preživjeti?

Može, ali bit će riskantno. Parovi često ne shvaćaju na vrijeme te razlike jer je na početku veze libido osobe koja manje želi seks umjetno napuhan. Kad se hormoni smire i udari nas oksitocin, koji potiče maženje i nježnost, shvaćamo da nam je dovoljno poseksati se jednom mjesečno.

Rješenje je u kompromisu. Tracey ističe da pomaže dogovor o određenom broju petominutnih ili desetominutnih seksualnih klinčeva kojima osoba s višim libidom dobiva potreban seks, a ona s nižim ne mora se previše truditi. Ako je osoba s nižim libidom žena, pomaže i vibrator.

Koja je najbolja poza za postizanje orgazma?

Svaka poza u kojoj žena ima kontrolu i postoji kontakt između vagine i muških prepona je dobra. Poželjno je trljanje, a ne nabijanje. Poza u kojoj je žena na vrhu je najuspješnija zbog niza razloga - lako je trljati se o njegovu zdjelicu, nagnuti se tako da penisom udara osjetljivi prednji vaginalni zid te koristiti vibrator na klitorisu.

Ne volim pružati oralni seks. Što da radim?

Uglavnom je riječ o tri razloga: neugodnom mirisu, nagonu da povratite ili ne volite gutati. Problem mirisa riješite zajedničkim tuširanjem. Recite mu da želite biti svježi za njega i možda će shvatiti u čemu je stvar.

Primijenite pozu i tehniku koja vam najviše odgovara, Neka stoji ispred vas dok sjedite na krevetu i uvijek jednom rukom kontrolirajte ulazak njegovog penisa u svoja usta. Ako vam gura glavu u svoje međunožje, recite mu da ćete otići ako to ponovi. Ako ne želite gutati, nemojte. Nastavite ga samo stimulirati rukom.

Mogu li postati ovisna o vibratoru?

I da i ne. Vibracije su jedan od najučinkovitijih načina stimuliranja klitorisa i njima je najlakše postići orgazam. Mnogim ženama to je i jedini način na koji mogu postići orgazam, što uzrokuje probleme u vezi jer to nije tehnika koju vaš partner može usvojiti. Ovisno o tome na koliko različitih načina možete doživjeti orgazam, veće su šanse da će se to dogoditi.

Jednom kad se naviknete na vibrator, bit će vam teže doživjeti orgazam na drugi način. Prestanite na neko vrijeme koristiti vibrator u usvojite druge tehnike.

Kako vratiti libido nakon poroda?

Libido nakon dolaska bebe ne gube samo žene, nego i muškarci. Bebe donose manjak sna i fokusiranost na to malo biće, pa nema baš puno mjesta za seks.

Povratite ga tako što ćete s partnerom raditi senzualne, a ne seksualne stvari. Priuštite si romantičnu kupku ili masirajte jedno drugo. Posvetite se oralnom seksu ili zadovoljavanju rukom. Neka vaši susreti budu kratki i opušteni. Popričajte jedno s drugim i uvjerite jedno drugo da, iako vam sad seks nije najvažniji, jednog dana će opet biti važan, piše Index.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:11