StoryEditor

Denis Barta pobjednik Supertalenta, u finalu opet izveo klasik i oduševio žiri i publiku

Piše D  /  17.12.2018., 08:12h

Osim titule pobjednika, Denis je osvojio i 200 tisuća kuna. 

Denis Barta iz Sarajeva na audiciji je izveo pjesmu ‘‘Oprosti mi pape‘‘ Olivera Dragojevića, nakon čega je uslijedila polufinalna izvedba ‘‘Ostala si uvijek ista‘‘ Miše Kovača. Za finale Supertalenta izabrao je pjesmu Kemala Montena ‘‘Vratio sam se živote‘‘.

‘Denis je na ovoj pozornici Supertalenta apsolutno zasluženo i opravdano, ali iz više razloga. On ovdje nije Supertalent u pjevanju, prezentaciji, u sviranju. Denis ovdje dolazi i pobuđuje u većini nas jednu tugu. Dirne nas, dotakne nas, uskovitlaju se tu razne misli, da bi zapravo ja večeras propitkujući sebe došla u stanje sreće i zhavalnosti. Sreće iz razloga što mi je dao priliku da promislim koja je moja svrha ovdje, koja je svrha bilokoga u publici, koja je svrha naših gledatelja i otvorio je mnogima oči da je Denisov Supertalent da nam svima skupa očita jednu životnu lekciju, a to je koje stvari su u životu stvarno bitne‘‘, rekla je Martina Tomčić, prenosi Dnevnik.hr.

Njegov otac Nebojša podijelio je dojmove.

‘‘Prije svega htio bih zahvaliti svima koji su glasovali za Denisa. Ovo je pobjeda namijenjena svim osobama s invaliditetom. Dakle, došli smo s tom namjerom da Denis da podršku i da osobe s invaliditetom shvate da se mogu s nečim baviti i da imaju podršku od svih nas‘‘, rekao je Denisov otac. 

Novac će donirati u dobrotovorne svrhe, pola u Hrvatskoj, a pola u Bosni i Hercegovini. Njegova priča inspirirala je mnoge, jer je Denis slijep od rođenja i autist s epilepsijom.

Među pet najboljih plasirali su se plesni klub Dance Queen, Siniša Matijašević, Đulijano Jašarević i Vanessa Jakac, dok je zadnje mjesto pripalo Andreju Škedelu.

Za titulu Supertalenta borili su se plesač Diego Siqueira, pjevačica Iva Augustinović, pjevačica Adna Šestić, harmonikašica Vanessa Jakac, glazbenik Denis Barta, pjevačica Elena Brnić,plesni klub Dance Queen, plesač Đulijano Jašarević, pjevač Filip Rudan, plesač Marin Čačija,crtač zatvorenih očiju Siniša Matijević te iluzionist Andrej Škedl.

Finalnu večer otvorio je Diego Siqueira koji je gledatelje osvojio latino plesom, a priznao je kako je prolaskom u finale Supertalenta ostvario svoj životni san. Zbog njegovog prolaska u finale plakali su i njegovi roditelji, a prije nastupa ispričao je da mu je tata prvi put poslao poruku u kojoj mu je priznao da priča o njegovom plesu te da je ponosan na njega što ga je itekako iznenadilo.

Sljedeća je na scenu stupila Elena Brnić ili djevojčica anđeoskog glasa kako ju je prozvao žiri. Ovoga puta pjevala je pjesmu ‘‘Hero‘‘ Mariah Carey.

Najbrojnija plesna skupina ove sezone, Dance Queen, ujedno i Davorov Zlatni gumb nastupili su treći po redu.

Adna Šestić, Jankova miljenica i njegov Zlatni gumb, za finalnu izvedbu u Supertalentu odabrala je pjesmu ‘‘Kao u snu‘‘ Tonyja Cetinskog.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:31