StoryEditor

Dačićev odgovor na izjavu Mogherini o napetostima na zapadnom Balkanu: "Dobro jutro!"

Piše D  /  29.07.2021., 16:13h

Povodom izjave visoke predstavnice EU za vanjsku politiku i sigurnost Federice Mogherini, poslije regionalne turneje, da je situacija na zapadnom Balkanu napeta i izložena brojnim izazovima, Dačić joj je poručio: "Dobro jutro!"

"Za to nije morala dolaziti ovdje. Mi na to ukazujemo svakog tjedna tjerajući Bruxelles da reagira na takve probleme, ali Bruxelles zatvara oči pred tim problemima i ima zavjeru šutnje. Normalno je onda da su iznenađeni kada dođu", izjavio je Dačić na konferenciji za novinare poslije sastanka sa ministrom vanjskih poslova Eritreje Osmanom Salehom, javlja Beta.

Dačić je rekao kako u Srbiji vlada politička stabilnost i da će tako biti i poslije predsjedničkih izbora.

Ministar je rekao kako nema informacije o mogućem odlasku šefa Izaslanstva EU u Srbiji Michaela Davenporta, o čemu su pisali srpski mediji, kao i da nije bilo riječi o njegovom nasljedniku.

O novim najavama formiranja Vojske Kosova, Dačić je ponovio da je to u suprotnosti s rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN.

"Srbija će učiniti sve u političkom smislu, ali Kosovo vuče jednostrane poteze ne pitajući Srbiju, ali ni one koji su ih možda sponzorirali svih ovih godina", izjavio je Dačić i dodao kako to za posljedicu ima izazivanje nestabilnosti.

Dačić je najavio kako će u četvrtak otići na Kubu na konferenciju zemalja karipskog područja, koje su, kako je rekao, važne za glasanje o prijemu Kosova u UNESCO.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:48