StoryEditor

Dačić: Sa Hrvatskom želimo najbolje odnose, ali ne praštamo

Piše D  /  03.02.2018., 04:02h

Dačić je ponovio da bi Hrvatska trebalo među prvima da se pokloni žrtvama genocida u Jasenovcu umjesto što traži izvinjenje i šalje protestne note.

"Treba da im se izvinjavao što je NDH poklala naš narod?", zapitao je Dačić govoreći o nedavno održanoj izložbi "Jasenovac-pravo na nezaborav" u sjedištu UN u New Yorku nakon čega je Srbiji upućena protestna nota.

Istakao je da su koncentracijski logori u Nezavisnoj državi Hrvatskoj bili jedini u tom sistem kojim nisu rukovodili nacisti već hrvatske ustaše.

"Nisu ubijali ljude u gasnim komorama nego lično takmičeći se ko će više da zakolje Srba, Jevreja i Roma, ubijajući pred očima roditelja njihovu decu, otkidajući im glave i drugo. Na izložbi u UN je mogao da se vidi i specijalni nož koji je izmišljen da bi se klali Srbi, koji se zvao Srbosjek", naveo je Dačić.

Dačić je rekao da i danas u Njemačkoj postoji ta firma i radi koja je izrađivala taj nož.

"I danas posle svega, umesto da Hrvatska ćuti i da se pokloni žrtvama genocida, oni šalju protestne note, treba da im se izvinjavamo što su poklali naš narod. To se nikada neće desiti", rekao je Dačić, navode Nezavisne.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:02