StoryEditor

Čudesni Salah uzdrmao i Romu, ali Liverpool nije zadao ‘nokaut‘ Talijanima

Piše Toni Raspudić  /  24.04.2018., 10:04h

Sve najbolje što se može vidjeti od napadačkog, totalnog nogometa Liverpool prikazuje u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Fantastični Redsi i njihov maestralni Mo Salah razbili su Romu i deset minuta prije kraja imali velikih 5:0. Ali, Talijani su poznati po vraćanju u susret. Roma je već priredila jedno čudo protiv Barcelone, a večeras su s dva gola u finišu utakmice još jednom pokazali da ih nikada ne treba otpisati.

Utakmica s čak sedam golova, pravi nogometni klasik odigran je na Anfieldu gdje je Liverpool slavio s 5:2.

Znalo se kako će ovo biti utakmica s dosta prilika, obje momčadi igraju taj napadački nogomet i svi su očekivali pravu nogometnu poslasticu.

Sam početak je to pokazao, u prve dvije minute, dvije dobre prilike na obje strane, a u 18‘ je Kolarov silovitim udarcem zatresao gredu.

Bila je Roma bolja u tih dvadesetak minuta, ali onda je krenuo Liverpool. Uraganske nalete nagovijestio je Mane koji promašuje dvije dobre prilike.

No, zna se koga ide u ovoj sezoni za Redse. Mo Salah je primio loptu i milimetarski preciznim udarcem pogodio za 1:0. Maestralan gol koji će se dugo vrtjeti po sportskim špicama.

Fantastični Egipćanin se nije zaustavio na tome. U finišu prvog poluvremena Firminho ga je proigrao, najbolji strijelac Redsa vrhunskom reakcijom još jednom matira Alissona. Anfield je gorio...

Ako je u prvom zabijao, u drugom se Salah odlučio za asistencije. Prvo je u 56. minuti namjestio Maneu za 3:0, a šest minuta kasnije uposlio je i Firminha za velikih 4:0.

Ništa Romi nije polazilo za nogom. Džeko i društvo u napadu su bili neprimjetni. Lovren koji je igrao fantastičnu utakmicu ‘strpao‘ je u džep napadača BiH.

Ali, zato je na drugoj strani sve ulazilo. U 69. minuti Milner izvodi korner, a omaleni Firminho glavom zabija za petardu Liverpoola.

I tko zna što se Jurgenu Kloppu motalo po glavi pa je u 75. minuti izveo Salaha. Od tada Liverpool je pao, a Roma se ponovno budi.

Sve dobro što je napravio Lovren u ovoj utakmici pokvario je u 81. minuti. Hrvatski branič loše je procijenio let lopte koja dolazi do Džeke, koji ovakve prilike ne propušta.

Četiri minute kasnije Milnera lopta u kaznenom prostoru pogađa u ruku, sudac Brych bez puno razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Perotti koji pogađa za 5:2 i daje Romi ponovno nadu da u uzvratu može napraviti još jedno čudo.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 11:52