StoryEditor

Čudesni Ronaldo srušio Juventus u Torinu, domaća publika se poklonila Portugalcu

Piše Toni Raspudić  /  03.04.2018., 11:04h

Najzaslužniji za veliku pobjedu, koja je Kraljevima gotovo sigurno donijela polufinale, bio je tko drugi nego Cristiano Ronaldo s dva gola i asistencijom.

Već u 3. minuti sve taktičke zamisli Massimiliana Allegrija pale su u vodu jer Real dolazi do vodstva. Isco je, zaboravljen na lijevoj strani, ubacio prizemnu loptu na nju natrčao Ronaldo i majstorski je, preko noge poslao u nebranjeni kut Buffonovog gola.

Bio je to 13. pogodak Portualca u ovoj sezoni Lige prvaka i njegov osmi gol koji je zabio u šest susreta sa Starom Damom.

Juventus se tek nakon 20 minuta oporavio od primljenog pogotka te su Talijani diktirali tempom igre. U 23. minuti Dybala je ubacio iz slobodnog udarca, Higuain pucao, ali Navas čudesnom intervencijom spašava svoju mrežu.

Od drugih uzbuđenja u prvom poluvremenu vrijedi istaknuti još i gredu Tonija Kroosa iz 36. minute.

Prvu priliku u nastavku imali su gosti iz Madrida kada se u prilici ponovno našao Ronaldo, ali ovaj put po sreću Buffona lopta odlazi pored vratnice.

No, u 64. minuti Ronaldo se ponovno upisao u strijelce i to na kakav način. Carvajal je ubacio, a najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka čudesnim škaricama zabija gol sezone. Čak je i domaća publika ustala i zapljeskala velikom portugalskom majstoru.

Dodatan udarac Juventusu dogodio se dvije minute kasnije kada Dybala zbog neopreznosti dobiva drugi žuti karton i sve je mirisalo na katastrofu Stare Dame u Torinu.

Kraljevi nisu posustali s napadima, a nagrada je uslijedila u 72. minuti kada se Ronaldo nakon dva gola upisuje i u asistente, a Marcelo se ušetao u gol za velikih 0:3.

U finišu utakmice mogao je Real i do četvrtog gola kada je Kovačić dobro pucao, ali ponovno greda spašava Juventus.

Imali su i jedni i drugi nekoliko prilika u posljednjim trenucima, ali rezultat se nije mijenjao.

Što se tiče hrvatskih nogometaša, Luka Modrić igrao je do 82. minute kada ga je zamijenio Kovačić, dok je nepotpuno oporavljeni Mandžukić u igru ušao u 69. minuti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:25