StoryEditor

Crnogorski ministar odobrio da se hrvatski kurikulumi uklone

Piše D  /  26.08.2017., 06:08h

Zbog toga što hrvatski stručnjaci za obrazovanje tvrde da je  njihov kurikulum iz tjelesnog odgoja prepisan crnogorski ministar prosvjete Damir Šehović i direktor Zavoda za školstvo Rešad Sijarić dogovorili su se da sve crnogorske predmetne programe za osnovnu školu povuku sa službene stranice kako bi se lektorirali i tehnički uredili.

"Svi su programi povučeni kako bi se tehnički sredili. To nije učinjeno ni iz kojeg drugog razloga. To je dogovor s ministrom Šehovićem", rečeno je u subotu podgoričkom dnevniku “Pobjeda”.

Vlada Crne Gore odgodila je za naredni četvrtak izjašnjavanje o prepisivanju hrvatskih školskih programa nakon što dobije izvješće Zavoda za školstvo, ali je poručila da “sveobuhvatna reforma sustava obrazovanja ne može biti dovedena u pitanje eventualnim proceduralnim propustima pojedinaca”.

Šehović je u petak održao sastanak s predstavnicima Zavoda za školstvo na kojem su se ponovo dogovarali na koji način će analizirati programe.

Iz hrvatskog autorskog tima rečeno je podgoričkim medijima da je prepisivanje kurikuluma bez konzultacija nekorektan postupak ali da neće tužiti crnogorsku stranu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:25