StoryEditor

Čović u Bruxellesu s Mogherini i Tuskom razovarao o napretku BiH

Piše D  /  24.10.2017., 08:10h

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Bruxellesu s Donaldom Tuskom, predsjednikom Europskog vijeća, i Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnost.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo s Donaldom Tuskom, predsjednikom Europskog vijeća, i Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnost.

Tema sastanaka bile su euroatlantske integracije BiH, te napredak koji je napravljen u tome smislu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović istaknuo je ovom prigodom potpunu predanost svih političkih aktera u BiH europskoj budućnosti.

Iskazao je također uvjerenje kako će se sve obveze ispuniti na vrijeme, kako bi BiH već početkom sljedeće godine mogla dobiti kandidacijski status.

Tusk i Mogherini istaknuli su nedvosmislenu predanost EU perspektivi BiH, te pozvali sve razine vlasti u BiH da nastave kontinuiranu provedbu nužnih reformi, kao i što skorije dostavljanje odgovora na Upitnik Europskoj komisiji, stoji u priopćenju iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:47