StoryEditor

Čović: Izetbegović zna počesto zaboraviti neke stvari

Piše D  /  14.03.2018., 08:03h

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je u Pressingu N1 televizije da s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ima ‘‘korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos‘‘.

On je naglasio da ‘‘takav odnos nastoji gajiti sa svakim drugim kolegom u politici‘‘.

"Jedan korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos kakav nastojim gajiti sa svakim drugim kolegom u politici. U ovom konkretnom odnosu, što često naglasimo, to je držanje riječi, što je danas u politici velika stvar‘‘, rekao je Čović.

Nedavno je Milorad Dodik rekao da BiH nije država, već da je Republika Srpska jedina država. Čović mu nije odgovorio.

"Ja niti ću ovu niti bilo koju drugu priliku koristiti da odgovorim niti ću odgovoriti bilo kome. BiH je ono što jest i to je jasno ustavno definirano. Ja sam član državnog Predsjedništva i kako ću o tome govoriti bilo što drugo. BiH je država sa svim elementima državotvornosti‘‘, poručio je predsjedatelj Predsjedništva gostujući na N1.

A Republika Srpska?

"Jednako ima sve svoje elemente državotvornosti koji pripadaju Ustavu koji su definirani Aneksom 4 Daytona, ali i Ustavom RS‘‘, kazao je Čović.

Odnos sa Dodikom? Da li vas vrijeđa kada kažu da Vi i Dodik Nastavljaju politiku Tuđmana i Miloševića u BiH?

"Ne bih to komentirao jer ne vidim bilo kakve poveznice između tih povijesnih dimenzija, BiH i naših susjeda i onoga što ja danas radim. Ponosan sam na ono što jesam i na ono što radim. Da li to neko poistovjećuje sa nekim prošlim vremenima, svakom analitičaru za pravo da pravi analitiku‘‘, dodao je Čović.

Zašto takav odnos nemate s Izetbegovićem?

"Nema niti jednog političara sa kojim ja imam drugačiji pristup. S kolegom Ivanićem imam jednak karakter odnosa do kraja, s Izetbegovićem isto tako. S tim da imamo malo problema u pamćenjima, pa se neke stvari zaborave. Kolega Izetbegović zna počesto zaboraviti neke stvari‘‘, ispričao je on.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:52