StoryEditor

Članovi Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda PSBiH posjetili UIOBiH

Piše D  /  29.07.2021., 18:24h

Članovi Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) predsjedateljica Ljilja Zovko, zamjenik predsjedateljice Sifet Podžić, te članovi Povjerenstva Zdenka Džambas i Dragutin Rodić posjetili su danas u Banjoj Luci Središnji ured Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH s ciljem praćenja realizacije preporuka Ureda za reviziju institucija BiH i zaključaka Doma naroda PSBiH u svezi sa razmatranjem revizorskih izvješća za 2015. godinu za institucije koje su od Ureda za reviziju institucija BiH dobile "mišljenje s rezervom" i "mišljenje s rezervom uz skretanje pozornosti", prenosi Fena.

U razgovoru sa rukovodstvom UIO, koje je predvodio ravnatelj Miro Džakula, članovi Povjerenstva izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Uprava na svojoj web stranici objavila preporuke Ureda za reviziju institucija BiH, te realizirala značajan broj tih preporuka.

Po riječima ravnatelja UIO, poteškoće u radu Uprave prvenstveno se odnose na provođenje Pravilnika o unutarnjoj organizaciji, odnosno na manjak zaposlenih, što se odražava na produktivnost i kvalitet obavljanja poslova.

Govoreći o problemima u radu, ravnatelj UIO istaknuo je da se što prije treba riješiti pitanje oduzetih vozila. S tim u svezi, apelirao je na članove Povjerenstva da poduzmu mjere iz njihove nadležnosti kako bi se riješilo ovo pitanje, čime bi se, kako je rekao, smanjilo plaćanje zakupnine parking prostora i ostvarili značajni prihodi prodajom oduzetih vozila.

Ravnatelj Džakula upoznao je članove Povjerenstva i o tome da je Uprava u prošloj godini prikupila oko 6,6 milijardi prihoda, što je značajan pomak naprijed u odnosu na ranije godine, prvenstveno u prikupljanju prihoda od neizravnih poreza i carina.

Članovi Povjerenstva rekli su da će rukovodstvu UIOBiH pružiti punu potporu, te učiniti sve iz svoje nadležnosti kako bi se otklonile određene poteškoće u radu UIO. Članovi Povjerenstva najavili su da će zatražiti i organiziranje tematske sjednice na kojoj bi se diskutiralo o poteškoćama u radu Uprave, te donijela odgovarajuća rješenja, saopćeno je iz PSBiH.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 08:56