StoryEditor

Červar iz momčadi izbacio ponajboljeg igrača

Piše D  /  07.04.2018., 10:04h

Švedska je aktualni europski viceprvak s posljednjeg prvenstva u Hrvatskoj. Izabranici Line Červara poraženi su u skupini od Šveđana 35:31, a taj poraz ugasio im je nade za medalju. Hrvatska je na kraju osvojila peto mjesto, pobjedom protiv Češke 28:27, prenosi Index.hr.

Izbornik Lino Červar prije današnjeg dvoboja iz momčadi je izostavio ponajboljeg igrača - Stipu Mandalinića. Rukometaš berlinskog Füchsea zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice poslan je na tribine.



"Uoči druge utakmice sa Švedskom izbornik Lino Červar je sa stručnim stožerom donio odluku o izostavljanju Stipe Mandalinića iz momčadi. Hrvatski izbornik je igrača Füchse Berlina poslao na tribine dvorane u Norrköpingu zbog neprimjerenog ponašanja na klupi za vrijeme prve utakmice, a u internom razgovoru Mandaliniću je pojasnio razloge svoje odluke", poručili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Mandalinić je posljednjih sezona držao konce igre hrvatskog prvaka PPD Zagreba, bio je najbolji strijelac momčadi u Ligi prvaka i SEHA ligi, a sjajnim igrama zapeo je za oko čelnicima bundesligaša Füchsea. Iako je prije Europskog prvenstva u Hrvatskoj igrao u najboljoj formi od svih naših vanjskih igrača, ipak nije dobio veću priliku na Euru

Mandalinić je bio na konačnom popisu za prvenstvo, a na domaćem terenu dobio je svega 27 minuta, što je pomalo iznenadilo ljubitelje rukometa. Iza njega s manjom minutažom bili su jedino Kontrec i Jaganjac, dvojac koji je dobio priliku tek u posljednjem dvoboju za peto mjesto.

No Mandaliniću je tek 25 godina te itekako ima još puno toga za pokazati u dresu reprezentacije. Červar na lijevom vanjskom u budućnosti, uz Mandalinića, svakako može računati na Mamića, Jaganjca i Sliškovića, koji se tek polako vraća ozbiljnijem rukometu, nakon duge borbe s mononukleozom.

Červar je u procesu slaganja "nove Hrvatske", nakon Eura od reprezentacije su se oprostili, ili iz kojekakvih razloga uzeli pauzu: Gojun, Kopljar, Vori, Čupić i Buntić.

Za dva mjeseca, 8. i 12. lipnja, Hrvatsku čekaju dva kvalifikacijska dvoboja protiv Crne Gore. Pobjednik će se plasirati na Svjetsko prvenstvo, kojem su u siječnju 2019. godine domaćini Danska i Njemačka.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:27