StoryEditor

Červar: Hrvatska je na ovom prvenstvu bila kao gostujuća momčad

Piše D  /  26.01.2018., 08:01h

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Češke 28:27 završila je nastup na Europskom prvenstvu i osvojila peto mjesto. Kauboji su tako pobjedom završili turnir, a Lino Červar je za Večernji list rezimirao ovo prvenstvo.

- Kontrolirali smo utakmicu, na kraju smo se malo opustili. Sve čestitke igračima, drago mi je da odlazimo kao pobjednici. Kod sudaca smo na ovom turniru bili gostujuća momčad. To su svi vidjeli. Ne samo da nismo imali vjetar u leđa, već smo imali i kontru od njih. Mi smo bili gostujuća momčad, ali ne mislim po pitanju publike nego sudaca, rekao je Červar i dodao:

- Nadam se da kad se svjetla ugase, kad ovaj cirkus ode, da se neće zaboraviti na rukomet i da će nam oni koji o tome moraju misliti osigurati uvjete za rad. Mi vjerujemo u sebe, drugi ne vjeruju u nas. Dižem glas kao trener, želim da nam daju uvjete, a ne da igramo u nekim dvoranama na kraju grada.

Ocjena cijelog natjecanja?

- Htio sam da budemo bolji od petog mjesta, ali nismo se osramotili. Odlazimo uzdignute glave. Bilo je za trojku. Bilo je grešaka, ali ja stajem uz svoje igrače. Trebamo napraviti dobru strategiju i rukomet će donijeti još veselja Hrvatima.

Koji igrači će nositi reprezentaciju?

- Mlad je Mamić, kao i Cindrić. Čeka nas cijela jedna grupa mladih igrača. Treba ulagati u našu djecu, investirati u njih. Moraju uživati igrajući jedan uz drugoga.

Je li ovo posljednji put da vodite Hrvatsku?

 - Dao sam sve od sebe, a što ću sada raditi... Prvo ću s obitelji u miru analizirati, imat ću razgovor sam sa sobom i onda odlučiti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:51