StoryEditor

Bužimski SDA: Bivše čelništvo obmanjuje članstvo i javnost

Piše D  /  14.01.2018., 05:01h

Povjerenstvo OO SDA Bužim priopćilo je danas da oštro osuđuje obmanjivanje javnosti i članstva s ciljem destabilizacije OO SDA Bužim.Povodom jučerašnjeg javnog istupa neformalne grupe, takozvanog „Odbora za očuvanje SDA Bužim“, Povjerenstvo je danas u prostorijama OO SDA Bužim održalo press-konferenciju, a bilo je prisutno 70-ak članova iz svih mjesnih odbora, na kojoj su demantirane neistine iznesene od bivšeg stranačkog rukovodstva - priopćilo je stranačko Povjerenstvo, prenosi Fena.

U priopćenju se navodi da je tijekom jučerašnje press-konferencije neformalne grupe tzv. „Odbora za očuvanje SDA Bužim“ izneseno niz neistina, kojima se želi obmanuti javnost i članstvo SDA i prebaciti odgovornost bivšeg rukovodstva Općinske organizacije zbog lošeg izbornog rezultata na lokalnim izborima i gubitka svih pozicija u Općini Bužim, na novoimenovano Povjerenstvo i stranačke organe na višim nivoima.

Povjerenstvo dalje navodi da je, kao rezultat gubitka pozicije općinskog načelnika i većine u Općinskom vijeću, bivše rukovodstvo stranke smijenjeno od viših organa SDA, „kao mjera koja je primijenjena u gotovo svim općinskim organizacijama koje su imale loš izborni rezultat na posljednjim lokalnim izborima“.

U priopćenju se napominje da se bivše čelništvo Općinske organizacije SDA Bužim nije povinovalo odlukama viših organa, „te su se odlučili na korak dalje destabilizacije i obmane članstva i javnosti“.

- Reakcija bivšeg rukovodstva je očekivana, kada se uzme u obzir činjenica da je Povjerenstvo uspostavilo sve stranačke organe na nivou Općinske organizacije, imenovalo povjerenike i povjereništva u svim mjesnim odborima, čime je članstvo zajedno s rukovodstvom stranke poslalo jasnu poruku da je interes stranke iznad osobnih interesa pojedinaca - navodi se u priopćenju.

Dodaje se da, polazeći od činjenice da živimo u demokratskom društvu i da svaki pojedinac ima pravo na slobodan politički izbor, jučerašnje najave pojedinaca i mogući odlazak u neke druge političke stranke je njihovo legitimno pravo.

- Općinska organizacija SDA Bužim je od osnivanja do danas proživjela razna turbulentna politička vremena i nadživjela sve pojedince koji su svoje osobne ambicije stavljali ispred javnog interesa. Nema sumnje da će Općinska organizacija SDA Bužim nastaviti kontinuirano raditi u interesu građana Općine Bužim, a aktualno Povjerenstvo će učiniti sve da vrati stranci mjesto koje joj realno pripada - priopćeno je iz stranačkog Povjerenstva.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:48