StoryEditor

Bruxelles: Šefovi diplomacije EU o reformskim procesima u BiH

Piše D  /  19.11.2018., 08:11h

Prema službenoj najavi Parlamenta Velike Britanije, ministri će diskutirati o situaciji u BiH nakon izbora, održanih 7. listopada.

Kako je najavljeno, Velika Britanija će s partnerima raditi na balansiranom i konstruktivnom pristupu prema BiH, fokusirajući se na hitno potrebno formiranje vlasti i rad na socio-ekonomskim reformama, ali i drugim reformama koje će se provoditi u korist građana BiH.

Ministri će, također, razgovarati i o misiji EUFOR-a “Althea”, odnosno o zaključcima koji su usvojeni na sastanku 15. listopada 2018.

Podsjetimo, BiH je podnijela zahtjev za članstvo u EU u veljači 2016., a mišljenje Europske komisije o aplikaciji BiH je trenutno u fazi pripreme.

Nedavno je hrvatski premijer Andrej Plenković najavio da će se na sjednici Vijeća EU za vanjske poslove detaljno analizirati Općii izbori u BiH, održani u listopadu.

Prema njegovim riječima, ministri će o tome razgovarati kako bi se pokušao riješiti problem marginalizacije bosanskohercegovačkih Hrvata.

O situaciji nakon izbora u BiH, razgovarat će i Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta, na sjednici zakazanoj za 22. studeni.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:46