StoryEditor

Bošković: Prvo proračun, poslije političke teme

Piše D  /  29.07.2021., 17:58h

Načelnik Stoca Stjepan Bošković u Dnevniku Naše TV komentirao je konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Stolac na kojoj nije popunjena pozicija predsjednika koji treba doći iz reda bošnjačkog naroda te je demantirao tvrdnje o masovnom godišnjem napuštanju ove općine.

Kao i Inicijativa za Stolac, i Bošković je u našem Dnevniku demantirao da je novinarima bio spriječen ulazak na konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Stolac održanoj u četvrtak. Došlo je do nesporazuma na početku, kaže, a kasnije su predstavnici sedme sile nesmetano mogli prisustvovati sjednici na kojoj nije izabran predsjednik jer Inicijativa za Stolac nije predložila kandidata.

“Djelomično smo konstituirali Općinsko vijeće ostavivši upražnjeno mjesto predsjednika dok Inicijativa ne predloži kandidata”, komentirao je to Bošković nazvavši tu situaciju nezrelošću bošnjačke koalicije.

Na sljedećoj sjednici, idućeg četvrtka, treba donijeti proračun za 2017. godinu, kaže Bošković: “Tri mjeseca funkcioniramo bez proračuna. Mnogi korisnici proračuna već teško funkcioniraju. Političke teme treba otvarati na kasnijim sjednicama.”

Stolac je došao na naslovnice bh. medija 2. listopada, kada je poslije nasilnih incidenata prekinut izborni proces u toj općini, a kandidat Inicijative za načelnika Salmir Kaplan kasnije je skinut s liste zbog sudjelovanja u incidentu. Ponovljeni izbori održani su 19. veljače. Bošković je na njima osvojio četvrti uzastopni načelnički mandat, a njegov HDZ BiH najveći broj vijećnika.

Na pitanje što očekuje od Inicijative za Stolac u novom ciklusu, Bošković je rekao: “Očekujem da iz faze destruktivnog djelovanja, koje traje od 2. listopada, prijeđu u afirmativni pristup kako bismo zajednički donosili odluke.”

Stolački načelnik demantirao je tvrdnje iz medija da Stolac godišnje napusti oko 400 ljudi: “To su špekulacije iz predizborne kampanje. Ljudi odlaze iz Stoca kao i iz svake druge općine i grada u BiH u potrazi za poslom. Činimo sve što možemo i nastavit ćemo raditi na gospodarskom oporavku Stoca. Kroz našu industrijsku zonu trebamo otvarati nova, realna radna mjesta, kao i kroz turistički sektor zahvaljujući bogatoj kulturno-povijesnoj ponudi”, rekao je odgovarajući na pitanje što može ponuditi građanima u novom mandatu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:15