StoryEditor

BOMBAŠ UHIĆEN: Bus s igračima Borussije napadnut zbog zarade na dionicama kluba

Piše D  /  29.07.2021., 20:54h

Igrač Dortmunda i jedan policajac povrijeđeni su u trima eksplozijama prošloga tjedna kada se autobus kretao ka stadionu ovog nogometnog kluba koji je tu trebao igrati utakmicu protiv kluba AS Monaco.

Istražitelji su otkrili poruke na mjestu napada u kojima se preuzima odgovornost uime "islamskih ekstremista", ali ubrzo su posumnjali u njihovu autentičnost.

Državni tužitelji su kazali da je policijski odred za taktički odgovor uhitio u petak ujutro na području Tuebingena jednog osumnjičenog, identificiranog samo kao Sergej W. u skladu sa njemačkim zakonom o privatnosti, izvještava Associated Press.

Ovaj muškarac suočava se sa optužbama za pokušaj ubojstva, prouzročenje eksplozije i nanošenje teških fizičkih ozljeda.

Tužitelji su kazali da planiraju izdati priopćenje kasnije tijekom dana, ali su već otkrili da je osumnjičeni kupio veliki broj tzv. opcija koje daju pravo na prodaju dionica Borussije Dortmund.

Ove opcije bi mu dale pravo da proda 15.000 dionica po ranije utvrđenoj cijeni, što bi rezultiralo znatnim profitom ukoliko bi njihova vrijednost u međuvremenu opala, kazali su tužitelji.

- Značajan pad cijena dionica može se očekivati kada se igrač teško povrijedi ili čak pogine u napadu - dodali su.

Osumnjičeni je rezervirao sobu u hotelu ovog tima u Dortmundu i postavio tri eksplozivne naprave sa šrapnelima uz cestu kojom je planirano da autobus dođe do stadiona, kazali su tužitelji.

- Eksplozivne naprave su detonirane u optimalno vrijeme - kazali su, naglasivši da je autobus ovog tima bio opremljen samo sa zaštitnim staklom, a ne armiranim staklom. 

Nekoliko prozora na autobusu je razbijeno u eksplozijama, pri čemu je povrijeđen nogometaš Marc Barta. Policajac koji je bio u pratnji autobusa je također povrijeđen.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:16