StoryEditor

​Blaž Slišković: Vrijeme je da osvojimo tri boda u Krupi

Piše D  /  12.04.2018., 12:04h

Tri boda osvojena protiv Sarajeva utjecali su na pozitivnu atmosferu u svlačionici Zrinjskog i povratak samopouzdanja pred gostovanje kod Krupe, prenosi Pogled.ba

"Pobjeda protiv Sarajeva stigla je u pravo vrijeme poslije niza neodlučenih rezultata. Tri boda osvojiti protiv jedne kvalitetne ekipe su veoma važna, kako sa bodovnog plana tako i psihološkog. Mislim da nam je ova pobjeda utjecala na pozitivno raspoloženje i povjerenje u nas, u našu kvalitetu. Vjerujemo da možemo nastaviti tako i u sljedeća tri kola koja su izuzetno teška. Svaka utakmica je teška, ali tri vezana gostovanja su sigurno ključna za rasplet prvenstvo. Ako kvalitetno odradimo ova tri gostovanja, Krupa, Bijeljina i Sarajevo, onda se možemo nadati tituli", kazao je na konferenciji za medije trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao: 

"Krupa je odigrala jučer utakmicu u Kupu, i ne vjerujem s obzirom na rezultat da su se posebno izmorili. Atmosfera u ekipi je dosta dobra, kvalitetno smo radili na treninzima uz pozitivnu atmosferu što je veoma važno. Ako nemate rezultata i igre onda je teško motivirati igrače, ovako je to sve mnogo lakše nakon susreta sa Sarajevom".

Zrinjski je na umjetnoj travi stadiona u Krupi odigrao tri susreta i nikada nije pobijedio. Dvije utakmice prošle sezone završene su neodlučenim rezultatom, a ove sezone Krupa je slavila s 1:0. 

"Svi gosti koji dođu u Krupu su u podređenom položaju kada je u pitanju teren. Domaćin često igra utakmice na takvom terenu, tu trenira, u svakom trenutku igrači Krupe znaju kako će lopta odskočiti kada je udare. Oni imaju ne samo teren, nego i kvalitetnu ekipu. Želim od svojih igrača da pokažu želju i htijenje koju su pokazali protiv Sarajeva i onda možemo očekivati pozitivan rezultat. Mislim da je vrijeme da se iz Krupe vratimo sa tri boda. Imamo ambicije veće od domaćina, ali domaćin igra za sebe, i sigurno da to neće biti lako ostvariti", poručio je Slišković.

Protiv Krupe sigurno neće nastupiti već duže vrijeme ozlijeđeni Pero Stojkić, te Miloš Aćimović koji je protiv Sarajeva zadobio ozljedu zadnje lože.

Utakmica između Krupe i Zrinjskog igra se u subotu u 16.30 uz izravan prijenos na BHT1. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:39